الدوري الخاص ببولندا الموسم78 [2]

المنتدى: منتدى الدوري . rss-feed

تحدث حول دوريك هنا ، من هو الأفضل للفوز بالدوري ؟، من سيصعد و من سينزل ، ماذا يقدم فريقك حتى الآن ؟ .

العودة للصفحة الرئيسية للمنتدى

[Sezon VI] Ogólna dyskusja (250)

pl St. Pauli >> الأربعاء أكتوبر 23 - 18:16
No Panowie hicior 1 kolejki należy do Was, także mam nadzieję, że spektakl będzie niezły ;)
pl St. Pauli
جديد
مسجل2013-06-01
pw Niko >> الأربعاء أكتوبر 23 - 20:52
Mysle, że każda kolejka bedzie miała swój "hicior" :D ja osobiście chciałbym, aby ten sezon nie skończył się po 20 meczu.. tylko trwał az do ostatniej kolejki :))
pw Niko
جديد
مسجل2013-04-23
pl Sidney68 >> الأربعاء أكتوبر 23 - 23:08
A ja właśnie miałem odbiór techniczny nowiutkiej trybuny. Nawet strażacy mnie pochwalili za zraszacze. Nie wiem jak to będzie teraz z paleniem fajek bo nie chcę przy wejściu rozdawać parasoli...Debiut mam z Wojskowymi a to obecni MP więc na nic nie liczę i wystawiam juniorów żeby się uczyli od najlepszych. Będzie ciężko zebrać 8000 kibiców na pierwszy ligowy mecz z Nakatsu. Od południa muszę więc wysyłać zapki po bilety i takie żebranie nie podoba mi się...Jestem jednak dobrej myśli i czekam teraz na nowego sponsora. Zobaczymy ile da tym razem ?
pl Sidney68
عضو
مسجل2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl St. Pauli >> الخميس أكتوبر 24 - 03:59
Fajnie, że przybywa nam 8-tysięczników w 2 Lidze ;-)
U mnie z kolei otwarcie stadionu (takie oficjalne) to mecz z FC Siemowo, także trafiłem najlepiej jak mogłem :D
pl St. Pauli
جديد
مسجل2013-06-01
pl Sidney68 >> الخميس أكتوبر 24 - 14:22
Jestem dumny z nowego boiska ale utrzymanie go w dobrym stanie bardzo dużo kosztuje. Obecnie tygodniowo/dziennie jestem w plecy 50 000 a będzie jeszcze gorzej bo jutro otwieram nowy sklepik dla kibiców i też trzeba go utrzymać. Zobaczymy już w niedzielę ile będzie kibiców i jaka kaska za bilety. Może będzie komplet ?!? Zauważyłem że w przerwie okropnie spada oglądalność meczy i okropnie dużo straciłem Popularności,średnio 430 kibiców na mecz mi ubywało. Smutny z tego wniosek że nie warto grać sparów na własnym boisku bo to czysta strata...Jednym słowem człowiek robi wszystko żeby podnosić poziom klubu i mieć wiernych kibiców a z drugiej jakiś MATRIX obraca to w gruzy. Ale w życiu nic nie ma za darmo...
pl Sidney68
عضو
مسجل2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl St. Pauli >> الخميس أكتوبر 24 - 14:57
Mnie sklepik skończy się budować za ok. półtora godzinki. Fakt ja również nieźle jestem na minusie i aż się boję ile teraz będę w plecy :/

A co do tych sparingów granych u siebie to szczerze mówiąc nie zwróciłem na to uwagi :)
pl St. Pauli
جديد
مسجل2013-06-01
pl Nurek >> الخميس أكتوبر 24 - 18:06
@Sidney

Sparingi nie mają wpływu na popularność, a na bilans dzienny(tygodniowy) się nie patrz, bo wpływy ze stadionu oddadzą ci kasę z nawiązką. Ja jestem prawie 200 tys. w plecy dziennie (czyli około 10 milionów przez sezon) ale co to przy wpływach ze stadionu na ponad 30 milionów w sezonie jakie miałem w poprzednim.
pl Nurek
عضو
مسجل2013-02-05
pl KS Nurki
pl Sidney68 >> الجمعة أكتوبر 25 - 00:20
Dzięki Nurek za słowa pociechy. Sprawdzałem tylko Sklepik Klubowy a tam odchacza jednak spary i wykazuje ubytek Popularności. Nie zagłębiam się w to bo tego nie rozumiem. A co do kasiorki to pamiętasz jak Was męczyłem żebyście mi wytłumaczylí ten dziwny mechanizm tu panujący. Teraz mam na koncie 31 mln. a mimo to wykazuję straty i tego nie łapię. Za te pieniądze mogę budować i kupować ale na pokrycie strat (pensje + utrzymanie) nie mam funduszy ? Jak mając tyle kasy można mieć straty ??? W realu tak chyba nie ma. Pieniądze ze Stadionu z nawiązką powinny pokryć wydatki ale tak nie jest. U mnie wydatki wynosiły ok. 200 000 tyg. a 2 mecze u siebie w miesiącu dawały ponad 800 000. W najgorszym razie powinienem wyjść na 0. Nie zanudzam już więcej bo to nie miejsce na gadki o finansach. Mając miliony nie mam na ogrodnika do utrzymania murawy i to jest Sprawa dla reportera. Oby inni nie przeinwestowali jak ja. Po niedzielnym meczu będę wiedział na jakie zyski można liczyć z biletów i może rozbuduję jeszcze jakiś budynek klubowy ? I tak jestem w plecy to co mi szkodzi. Najwyżej przyjdzie komornik i co mi zabierze...bramki ? Powodzenia w nowym sezonie.
pl Sidney68
عضو
مسجل2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Sidney68 >> الجمعة أكتوبر 25 - 01:48
Kolejna zagwiazdka kryje się w Statystykach naszej ligi. Obecnie figurują w niej tylko zdobywcy kartek...a gdzie reszta ? Zresztą dla U-21 powinny być osobne Statystyki bo ta wspólna jest trochę myląca.Może się okazać że królem strzelców został juniorek który ani minuty nie był na ligowych boiskach. To też należy poprawić.
pl Sidney68
عضو
مسجل2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Nurek >> الجمعة أكتوبر 25 - 06:55
@Sidney

Nie rozumiem Cię. Skoro masz kasę na koncie, to nie mogłeś wyjść na minus. Przecież to co Ci pokazuje w finansach to tylko przychody od sponsorów + 3% w skali rocznej od posiadanej kasy na plus i pensje, utrzymanie zaplecza i 12% w skali rocznej od debetu na minus. Nie są wliczane dochody z transferów, biletów i nagród. Jaki miałeś bilans za cały sezon. Jak na plus to czym się przejmujesz.

Co do kartek w U21, to one też się wliczają do meczów seniorów tzn. czerwona kartka w U21 (trzy żółte) powoduje zawieszenie zawodnika na mecze ligowe w seniorach. To dlatego, że licznik 20 spotkań, w których zdobywa się doświadczenie, jest ten sam dla obu rodzajów spotkań. Inne statystyki już się nie sumują (kiedyś się sumowały, ale zostało to poprawione parę sezonów temu).
pl Nurek
عضو
مسجل2013-02-05
pl KS Nurki
pl Sidney68 >> الجمعة أكتوبر 25 - 10:47, التعديل الجمعة أكتوبر 25 - 12:10
Pogadam z księgową potem i dam znać jak z tym bilansem było.
Dam tylko gołe fakty za 5 sezon.
Początek sezonu 18.097.603
Dochód 14.290.078
Koniec sezonu 32.387.681
Czyli jest widoczny zysk. A obecny sezon zaczynam już ze znaczną stratą
Początek 32.387.681
Strata - 554,609
Stan obecny 31.833.073
To co mnie martwi to bilans tygodniowy bo on zawsze wychodzi na minus
Zyski 192.191
Wydatki 260.145
czyli 48.000 tyg. w plecy i to będzie raczej rosło bo grajki mają nieraz znaczne podwyżki pensji. To czego nie rozumiem to fakt że mając 31 mln. generuję straty zamiast pokrywać je z konta którego nie mogę naruszyć. Mam zamrożony kapitał jednym słowem i tego nie pojmuję. Poczytam jeszcze o finansach w Pomocy ale i tak mądrzejszy nie będę. Dzięki Nurek że poświęciłeś trochę czasu dla mnie i w nagrodę pozwolę Ci wygrać naszego spara...
pl Sidney68
عضو
مسجل2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Nurek >> الجمعة أكتوبر 25 - 12:29
Jak to masz zamrożoną kasę? Możesz się rozbudować, możesz wydać na transfery? Możesz, więc nie rozumiem nadal o co Ci chodzi. Chcesz żeby wpływy od sponsorów pokrywały Ci pensje i utrzymanie zaplecza? Tak się dało tylko na samym początku. Im klub bardziej rozbudowany, tym bilans tygodniowy jest na większym minusie.

Napisałeś:
"Początek 32.387.681
Strata - 554,609
Stan obecny 31.833.073"

czyli pokrywasz ujemny bilans właśnie z kasy, którą masz na koncie, więc jak jest nietykalna? A że zarabiasz na biletach (transferach i nagrodach za PP), to jesteś na plusie.

Nie wiem czego tutaj nie rozumiesz. Chyba się nieźle zakręciłeś ;)
pl Nurek
عضو
مسجل2013-02-05
pl KS Nurki
pl Trxior >> الجمعة أكتوبر 25 - 14:54
Taką stratę masz tylko dlatego, bo jeszcze nie ruszył sezon. Jak ruszy liga to może wyjdziesz nawet na + z zysków ze stadionu, bo tracisz mało z utrzymania i pensji.
pl Trxior
عضو
مسجل2013-04-20
pl La Zabawa
pl Sidney68 >> الجمعة أكتوبر 25 - 15:31
No dobra. Wiew że nic nie wiem ?! Po prostu kończymy temat kasy bo ja mam jakiś dziwny tok myślenia i za bardzo nie wiem czego się uczepić. Przepraszam za tyle spamu i skupmy się na lidze. Na razie moi juniorzy robią na boisku diabelske akrobacje i oby im za szybko to nie przeszło !!!
pl Sidney68
عضو
مسجل2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl St. Pauli >> الجمعة أكتوبر 25 - 16:16
Ha ha ha Sidney Ty to jesteś zakręcony- oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu :D
Nurek wszystko wytłumaczył jak najlepszy profesor za co gratulacje ;)
pl St. Pauli
جديد
مسجل2013-06-01