Liga Polen saison 22

Forum: Liga-Forum rss-feed

Diskutiert über eure Liga. Wer ist Favorit auf den Meistertitel? Wer steigt auf/ab? Wie schneidest du im Pokal ab?

Zurück zum Inhaltsverzeichnis

Verankern Kolejne sezony w RS-71 (3644)

pl MAT >> sonntag november 24 - 07:57, Geändert sonntag november 24 - 07:59

Pierwszy raz jestem 3 w lidze Polskiej.

W dwóch poprzednich byłem 4.

A mój zespół jest słabszy w poprzednim sezonie siła zespołu była powyżej 1 czarnej gwiazdki.

Teraz miałem trochę, więcej szczęścia w losowaniu wyników. Siłowo nie odbiega od reszty ligi.

Tylko dwa pierwsze miejsca jest większy przeskok.

2zw 1r 1p w kw. dał 1 punkt do rankingu Krajowego - coś się dorzuciłem do rankingu.

pl MAT
User
registriert2014-06-04
dk Mystic Warrior Copenhagen
pl Allocer >> sonntag november 24 - 11:10

ja dałem aż jeden punkt ;)

Najwięcej punktów do rankingu mozna złapać grając te nieszczęsne rundy kwalifikacyjne. Wtedy każde zwycięstwo sie liczy. W fazie grupowej takie ogórki jak ja nic nie dorzucą.

pl Allocer
User
registriert2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Feekohur >> sonntag november 24 - 13:00

W sumie bolesny sezon dla Nefixa, cztery razy rywalizował o tytuł czy lepszy wynik w Europie z Nurkiem i 4 razy przegrał

pl Feekohur
User
registriert2021-07-04
pl Korona
pl Nefix >> sonntag november 24 - 18:34, Geändert sonntag november 24 - 18:43

Jak Adaś Miauczyński. PDK hehe

Edit: w sumie to oprocz drugiego meczu w europie to same remisy. No ciezko przebic sie przez takiego GK a ze jak dochodzi do karnych to juz przerabialem slynne 11 pudel XD Chociaz wtedy to i u Nurka nikt w zespole nie potrafil strzelic karnego

pl Nefix
User
registriert2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl mocnykuba99 >> Gestern - 14:58

No to mamy 2 beniaminkow conajmniej w 1 lidze :)

pl mocnykuba99
User
registriert2013-05-14
pl KS Dortmund
pl Mario >> Gestern - 17:29, Geändert Gestern - 17:30

Nie wiem tylko po co tak poddawać mecz. Za bycie w 2 lidze nie będziesz mieć żadnych zysków finansowych (nie licząc może z 25 mln więcej za prawa telewizyjne, ale umówmy się, groszowe sprawy), a są straty np. ryzyko kolejnego spadku do 3 ligi (bo jednak poziom w 2 lidze jest cholernie mocno wyrównany i ciężko wyrokować kto się utrzyma) i mniejszy przyrost popularności klubu (a na niej bazowo wypełniasz stadion, który powinien być głównym źródłem dochodu). Nie żebym tutaj mówił jak ludzie mają grać, bardziej chodzi mi o to, że nie kumam decyzji o świadomym spadku w barażach jak już udało się uniknąć bezpośredniego spadku. Ja bym po prostu wyprzedał skład po barażach i spadł w następnym sezonie, a w tym czasie juniorzy by się ograli i zdobyli tą jedną-dwie gwiazdki więcej.

Czekam na wspólne mecze w 2 lidze :D

pl Mario
User
registriert2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Sidney68 >> Gestern - 20:53

2 liga jest silna niestety. Tylko jeden do Was awansował tym razem. Zobaczymy co przyniesie kolejny sezon ?

pl Sidney68
User
registriert2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Nefix >> Gestern - 21:33

przeciez MZKS pewniaczek na 16 miejsce w nastepnym sezonie i to pewnie z  zerem zwyciestw XD

W tej 2 lidze ogral was jakis skoczek ktory pewnie nie dogra nastepnego sezonu bo bedzie zbieral becki w 1 lidze

Marecki jak spada tez lekko ogrywa 2 lige po czym spada bezposrednio po chwili

Trix przeciez tez grajac bez GK gdy w koncu spadl rozklepal 2 lige i wrocil na swoje klasyczne bujanie sie w dole tabeli 

Ale to inny przypadek

Ale mamy w 1 lidze taki Bilgoraj gdzie kazdy nastepny go z czegos okraja i odchodzi a przeciez to nie jest z jakiegos super zespolu ze na dlugo wystarczy tylko z kompletnie przecietnej Obry. Mimo to na srodek wystarczylo. Moze w nastepnym sezonie poratuje beniaminkow jakimis punktami

Do pucharow wchodza Gamonie bedac bankrutem. Ile mozna ciagnac na samym GK? Jeszcze teraz gdy pojawilo sie odchodzenie na emeryture. Chociaz zanim to nastapi i tak gracze z pola sie zestarzeja a nic nie kupi

Zeby nie Kombajn ktory jest tylko dodatkowym klubem a nie podstawowym to nie ma nawet 3 siły w lidze.

Katian nagle kupil jakiegos przeplaconego grajka nie wiem co kombinuje. Na lidera typu samograj nie bardzo sie nada wiec chyba nie wiele zmieni w lidze.

No to tyle slowotoku moze znowu sprowokuje dyskusje jak kiedys piszac o PAFie :D

pl Nefix
User
registriert2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl Vordum >> Gestern - 21:48

Nefix, żeby było śmieszniej to ten gościu co awansował to już jest nieaktywny xDD

pl Vordum
User
registriert2013-06-12
pl Wolni Kłaj
pl Mario >> Heute - 07:15

Znaczy spójrz na skład Dortmundu i porównaj go z 2 ligą. Z tym składem nie ma pewności utrzymania. Nie mówię że liga 2 jest silna, bo sam wcześniej z 3 tygodnie temu pisałem że słabnie, ale to też nie jest tak że głównie na juniorach z 10 poziomu akademii się możesz w niej utrzymać bez problemów i obawy o baraże 

pl Mario
User
registriert2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl mocnykuba99 >> Heute - 07:40

No niestety będąc 15 342 100 zł dziennie na minus niema co liczyć na sukcesy trzeba spaść i powoli zaczynać się dorabiać i odbijać od dna 

pl mocnykuba99
User
registriert2013-05-14
pl KS Dortmund
pl Nefix >> Heute - 09:01

Mario ale Dortmund pochował graczy w rezerwie wyświetl pełen skład hehe. Chyba że ma zamiar tych właśnie sprzedać ale jeśli chodzi o finanse to powinien zacząć od peruwiaczyka

pl Nefix
User
registriert2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl Mario >> Heute - 17:20, Geändert Heute - 17:22

Jeden piłkarz jest chyba schowany w rezerwie, ale rozumiem, że to miał być taki żart XD (nawet śmieszny w sumie) Ale jeden piłkarz może zrobić różnicę przy wąskim składzie.

Kuba mam też nadzieję, że nie odebrałeś moich słów jako jakiś zarzut czy coś, bo jak teraz czytam własne wypowiedzi to pewnie mogłem cię obrazić. Graj jak uważasz za słuszne. Ja też ekspertem nie jestem, bo wtedy pewnie bym w już 1 lidze grał i psuł krew Nurkowi i Nefixowi :D Nie zazdroszczę sytuacji finansowej, masz jednak niezłą bazę na rozbudowę, więc jak trochę posiedzisz to na pewno wyjdziesz z klubem na prosto

pl Mario
User
registriert2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl mocnykuba99 >> Heute - 17:27

ja nie jestem z tych co sie obrazaja . prubuje czegos zobaczymy co wyjdzie. chcialbym chociaz troche na plus zarabiac i co za tym idzie stadion rozbudowac

pl mocnykuba99
User
registriert2013-05-14
pl KS Dortmund