Liga Polen saison 61

Forum: Liga-Forum rss-feed

Diskutiert über eure Liga. Wer ist Favorit auf den Meistertitel? Wer steigt auf/ab? Wie schneidest du im Pokal ab?

Zurück zum Inhaltsverzeichnis

Sezon 40 (138)

pl Allocer >> dienstag september 18 - 21:28

no tak, nie jest słaby, ok może się zdarzyć, ale nie że kolejny mecz moi grają piach i dostaja baty od wszystkiego co się rusza.. :/ 

pl Allocer
User
registriert2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Allocer >> freitag september 21 - 17:34

po porazkach z Szakalami i końcówką ligi, nastepuje remis z Białym legionem po wyrównanym meczu.

Rocking Soccerze, o co chodzi?

pl Allocer
User
registriert2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Katian >> freitag september 21 - 18:32

Gratki Allocer. Tym razem może po prostu nie trafiłem z taktyką - ja sporo kombinuję i chyba tym razem przekombinowałem.

pl Katian
User
registriert2013-06-16
pl Biały Legion
pl Szakal >> sonntag september 23 - 13:48

Wynik 2:1 w plecy to jest chyba mój ulubiony wynik w tym sezonie. 

pl Szakal
User
registriert2014-11-10
pl Allocer >> sonntag september 23 - 16:53

tym razem zatrzymany Radomiak. 2-2 z topem.

Pewnie mecz z kimś porównywalnym przegram jak z Gwardią, 6-0.

pl Allocer
User
registriert2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Katian >> montag september 24 - 12:13

Graty Allocer ;)

pl Katian
User
registriert2013-06-16
pl Biały Legion
pl Katian >> montag september 24 - 16:26

Bardzo prawdopodobne, że to mój ostatni sezon tutaj.

pl Katian
User
registriert2013-06-16
pl Biały Legion
pl Vincente >> montag september 24 - 22:19

KAtian?!?!?!

pl Vincente
User
registriert2014-05-29
pl wielgachny >> dienstag september 25 - 12:02

czemu katian?

pl wielgachny
User
registriert2014-07-30
pl Katian >> dienstag september 25 - 14:57

Rozważam zmianę ligi. Gra tutaj bardziej mnie męczy niż cieszy, niestety. Co prawda mam świadomość tego, że ta liga daje spore możliwości, ale nie potrafię się też do końca odnaleźć w zmianach, które nadeszły z wprowadzeniem nowych poziomów bazy i akademii - ta gra przestała być grą "zamkniętą", gdzie w pewnym momencie każdy mógł mieć takie same szanse jak reszta. Teraz na tle ligi pewnie będzie mnie stać na rozbudowę, ale co z tego. Na wejście trafiłem do czołówki, ale zaraz z niej z hukiem wypadnę, może nawet spadnę z ligi po sprzedaniu grajków, których muszę sprzedać, jeśli mam się rozwijać. Swoją drogą dostanę za nich o wiele mniej w porównaniu z tym, co mogłem za nich wyciągnąć z 3-4 sezony temu. Chyba popełniłem błąd. Rynek niedługo pewnie tak się załamie, że będzie śmiesznie, bo może się okazać, że grajkowie z 13 poziomu akademii będą chodzić po tyle co teraz Ci z 11, czyli właściwie za grosze. Uzbieranie obecnie kasy na 11 poziom stadionu będzie mega ciężkie. W europejskich pucharach wygrać będzie niezmiernie ciężko. W lidze niby fajna rywalizacja, dobrze mi idzie, ale to trochę nie moja bajka tak grać. Lubiłem rotację w Liechtensteinie, tutaj praktycznie non stop ten sam skład, gole i asysty tych samych grajków. Człowiek coś zmieni i się wszystko posypie. Rezerwowych nie ma co trzymać, bo im szerszy skład tym ciężej wszystkich ograć, no i kadra trochę słabsza. Nie ma po prostu jak dla mnie zabawy.

pl Katian
User
registriert2013-06-16
pl Biały Legion
pl Nefix >> dienstag september 25 - 16:47

Czyli podobalo Ci sie tam bo mogles sobie klepac leszczy ustawiajac byle co? :D

pl Nefix
User
registriert2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl Ruta >> dienstag september 25 - 17:03, Geändert dienstag september 25 - 17:10

OMG Nefix!!!!! W sedno :D.

A co ja mam powiedziec?  Żeby wbic do Ekstarklasy zajeło mi z 10 sezonów, bo nie chciałem zaraz spaść tylko wejsc z baza i ustawionymi finansami. Teraz siedze tu juz ktorys sezon i jestem średniakiem. I nie narzekam.. Bo kiedys to własnie było ze jak ktos pierwszy zaczał i ogarnał to poszedł w wyzsze ligi, a teraz właśnie wychodzi etos pracy :) 

pl Ruta
Neuling
registriert2013-06-27
pl Vincente >> dienstag september 25 - 17:58

Nefix dobrze powiedział ale i Katian ma troche racji. Wnioskuje z twojej wypowiedzi że masz problemy aby ogarnąć kase na rozbudowe. Też mam ten problem i zapewniam że taki sam ma conajmniej 10 klubów z pierwszej ligii. Szukam właśnie rozwiązania skąd zdobyć kase na rozbudowy i właśnie już mam pewien długoterminowy plan jak dorobić sobie na boku:D

pl Vincente
User
registriert2014-05-29
pl Trxior >> dienstag september 25 - 18:21

Depresja. Czego tak właściwie oczekujesz od swojej atrakcyjnej ligi?

pl Trxior
User
registriert2013-04-20
pl La Zabawa
pl Katian >> dienstag september 25 - 18:38

Nie do końca chodzi o kasę na rozbudowę, bo w innej lidze będę mieć jeszcze ciężej.

Może rzeczywiśćie Nefix masz trochę racji, kilka spotkań w sezonie by mi takich pasowało. Tutaj każdy mecz muszę grać na 100%, jeśli chcę walczyć o mistrzostwo lub o puchary (no w tym sezonie to akurat o puchary byłoby mi dość łatwo). Każdy rywal jest naprawdę na dobrym poziomie. Nawet jeśli są słabsze ekipy, to spokojnie z ostatniego miejsca mogą odebrać punkty, więc przy ustawianiu każdego składu trochę czasu siedzę, do tego europejskie puchary, puchar, puchar U-21 też był przez długi czas. To mi zabiera praktycznie codziennie około godziny czasu, czasem nawet 1,5 h. A radochy z tej gry jakoś nie mam i tak się zacząłem zastanawiać, zwłaszcza, gdyby udało się ugrać majstra w tym sezonie, czy jest sens tu zostawać i po co. Bo w sumie mogę odpuścić, ale jak znam siebie, jak odpuszczę, to w sumie pewnie moja przygoda z tą grą w ogóle się skończy. Ta gra jest bardzo dynamiczna, codziennie mecze i jak ktoś ma podejście takie jak ja, że chce uzyskiwać wyniki na miarę możliwości i z sezonu na sezon robić postępy, to musi codziennie trochę czasu tej grze poświęcać, a ja jak już nie raz zaznaczałem poświęcam tej grze dość dużo czasu, ostatnio zdecydowanie za dużo. Może wyprzedam ekipę i zostanę, licząc się ze spadkiem, co w sumie w tym momencie średnio mi będzie przeszkadzać, albo w ogóle się przeniosę do którejś z lig Ameryki Północnej, bo wyglądają całkiem przyjemnie. Rywalizacja jest spoko, ale dla mnie tych rozgrywek jest trochę za dużo, a ja mam taki charakter, że co do zasady nie odpuszczam - w tym sezonie np. czuję szanse na mistrzostwo, bo na półmetku mam bardzo dobry wynik, więc do każdego spotkania będę podchodził z dużym zaangażowaniem. W przyszłym sezonie na pewno, nawet jeśli zostanę, to nie będę się liczył w walce o mistrzostwo, czy pewnie nawet puchary, bo kilku zawodników muszę sprzedać (Puljic jest stary, następcy za słabi, by walczyć o najwyższe cele, więc trzymanie Munzenberga jest bez sensu, a Koskiego też sprzedam, jeśli będzie dobra oferta, jeśli nie to zostanie jeszcze na 1 sezon, o ile nie przeniosę biznesu do innej ligi).

pl Katian
User
registriert2013-06-16
pl Biały Legion