Πρωτάθλημα: Κροατία Σαιζόν 30

Φόρουμ: Φόρουμ ομίλου rss-feed

Συζήτησε για τον όμιλο σου: Ποιος είναι το φαβορί αυτή τη σεζόν; Ποιος θα ανέβει, ποιος θα πέσει, πώς τα πας στο κύπελλο;

Επίστρεψε στον πίνακα των φόρουμ

Σημαντικό HNL (4324)

hr klokan92 >> Σάββατο Μάιος 11 - 13:57
Pridružujem se čestitkama borisu. Dupla kruna u prvoj sezoni gdje je to bilo moguće je za svaki respekt, ali i najava da imamo klub koji je pokazao dominaciju tijekom cijele sezone, te ga se kao takvog u svakom natjecanju od sada mora smatrati kao prvog favorita. Još jednom, svaka čast.

Split United osvaja drugo mjesto. U potpunosti zasluženo. Vodio je skoro čitavi drugi dio sezone. Tek je u zadnjim kolima pokleknuo pred gradskim rivalom. Ipak još se jednom na kraju pokazalo da je teže braniti nego osvajati.

Velika Gorica je trenutačno treća, i iskreno se nadam da će tu i ostat nakon večerašnjeg obračuna Novog Zagreba i Vurnovca, no ukoliko v uspije izboriti pobijedu, Novi Zagreb zasluženo će biti na trećem mjestu i drage volje ću mu čestitati na tome. =)

Europu su još izborili Hercegovac, Hajduk Slit i Vurnovec. Čestitke na tome. Moguće je da su tu i Borinci, preko kupa. Jer bili su u polufinalu a i 8 su na tablici. Budući da su oba finalista u već u Europi možda se to mjesto prebacuje na njih. Iskreno se nadam da je to uistinu i tako jer su zaslužili biti više u poretku po meni.

Ispada bot NK BBGZ, te se nadam da će ista sudbina zadesit i drugog bota NK Split kroz kvalifikacije, te da kroz iste neće upasti drugoplasirani bot iz druge lige.

Sezona se pokazala izuzetno zanimljivom, a mnoge su se stvari rješavale upravo u zadnjem kolu, uključujući i novog prvaka. Mislim da možemo biti svi zadovoljni sa tom činjenicom.
hr klokan92
Κανονικός χρήστης
Εγγεγραμμένος2013-02-08
si NK Krško
hr v >> Σάββατο Μάιος 11 - 20:31
Pridružujem se čestitkama boris na duploj kruni! Također čestitke i drugoj dvojici koji su izborili ligu prvaka uz želju da i tamo budete uspješni.

Prije sezone moj favorit je bio HNK Velika Gorica i vjerovao sam da bi on mogao do titule. Onda me impresionirao NK Borinci nakon međusobne utakmice jer me nitko drugi u ligi nije tako zgazio. Listu favorita sam zaključio nakon finala kupa gdje je moju najbolju postavu zasluženo nadigrao budući prvak. Iskreno, nisam vidio Split United među prve 3 ekipe pogotovo nakon 2 međusobne utakmice sa ukupnih 7:0 za mene. Tek u trećoj je pokazao svoju pravu vrijednost i zaslužio moj respekt. HNK Hercegovac sam također vidio tu negdje u borbi za 4.-5. mjesto.

Sebe ni u ludilu nisam vidio ovako visoko sa vrlo mladom momčadi, jednom od najmlađih u ligi. Nadao sam se da ću izboriti Europu i to je to. Moram priznati da je jedna okolnost utjecala na moj možda i bolji plasman od realnog: igrao sam 5 utakmica više doma nego u gostima!!

Također bih htio pohvaliti najboljeg novog menadžera u ligi, Damira i njegov Vurnovec koji je bio tvrd orah svima i direktno je utjecao na rasplet lige ne samo u većerašnjoj utakmici.

I za kraj čestitke Branku Šunjiću i njegovoj NK Columbiji na uvjerljivom osvajanju 2. lige uz želje da nam se i javi na forumu ponekad.
hr v
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-02-04
hr boris8 >> Δευτέρα Μάιος 13 - 06:59
Bila ovo je vrlo teška i uzbudljiva sezona. Vjerovao sam u svoju ekipu, iako smo loše otvorili sezonu i prvih par kola dosta utakmica kiksali. Kasnije su se neke stvari posložile i u pravi trenutak su moji igrači počeli igrati i osvojili kup. Održali smo neku konstantu do kraja sezone i eto prvenstvo smo uspjeli osvojiti.

Zahvaljujem se svima na čestitkama i želim puno uspjeha u sljedećoj sezoni, pogotovo u europskim natjecanjima, pokažimo svima što možemo :)
hr boris8
Κανονικός χρήστης
Εγγεγραμμένος2013-02-07
hr klokan92 >> Παρασκευή Μάιος 24 - 18:34
Ekipa, počinje nam treća sezona... Koja su vaša očekivanja? Gdje se vidite poslije 33-ćeg kola? Mislite li da će vaš klub igrat finale kupa? CIljevi u europi? Ko su favoriti za osvajanje naslova, a tko je među kandidatima za ispadanje iz najelitnijeg nogometnog natjecanja u Hrvatskoj? Odgovore na ova i druga pitanja slobodno napišite na forum... =)

Evo da je započnem. HNK Gorica Velika Gorica kreće u novu sezonu lagano izbalansirana. Napravljene su samo kozmetičke izmjene, ali srž je ostala ista. Osokoljeni prošlosezonskim trećim mjestom nadamo se barem ponavljanju tog uspjeha. Bit će jednim djelom teže, jel su se konkurentske ekipe ipak više pojačale od Gorice, no s druge strane, mi smo proslogodišnji rok dobro iskoristili. Krećemo jednako na sva tri fronta, pa nakon uvodnih tjedana (ili dok ne ispadnemo iz konkurencije =)) biramo fokus interesa. Imam lagani osječaj da će to biti liga ove sezone.

Još je prerano govoriti tko ima najviše izgleda za osvajanje prvenstva, ali favoriti postoje. Po mojoj slobodnoj procjeni, vjerujem da je prvi favorit branitelj naslova RNK Spalato. Dva trofeja nisu bila slučajnost. Uz Spalato, Hercegovac se čini da bi mogao igrat bitnu ulogu, te konstantno kvalitetan i dobar Split United. Naravno, za mene je Gorica uvijek favorit, gdje god igrala, no to je subjektivan dojam. Novi Zagreb se ne usuđujem staviti u sam krug favorita, iako imaju veliku kvalitet. No mnogi v-ovi juniori će napuniti 22. godine i izgubit će juniorski bonus, tako da možda u jednom trenutku nastupiti lagani pad kvalitete. Neznam kako će se to odvijati do kraja, no Novi Zagreb je uvjek opasan.

Columbia, Vurnovec i Hajduk Split, spadaju u klubove za koje smatram da mogu ili iznenadit ili razočarat, no svakako će biti zanimljivo s njima. Nk Borinci bi uz jedno ili dva kvalitetna pojačanja u napadu bili prvi favoriti prvenstva, ovako, to ipak nisu. Neide im ni na ruku činjenica da bi mogli postat BOT klub uskoro. No kvaliteta koju posjeduju zadržat će ih u ligi. Borba za opstanak trebala bi se voditi između Jesam li ja to učinio, Moby Dicka i Houma, pri čemu potonjem dajem najmanje izgleda za opstanak.

Za sada su ovo sve tek špekulacije, i apsolutno je moguće da nebude to ovako, i vjerojatno neće sve bit ovako. To su ipak samo predviđanja i sve je potpuno otvoreno.

Kad smo kod kupa, mislim da bi Columbia mogla napraviti iznenađenje i doć daleko.
hr klokan92
Κανονικός χρήστης
Εγγεγραμμένος2013-02-08
si NK Krško
hr Bestenden >> Παρασκευή Μάιος 24 - 23:17
Krivo si napisao naziv mog kluba :p A i neznam baš kakav si ti to favorit, trenutno te vodim 2-0 u omjerima pa me prvo pokušaj dobiti prije nego se budem borio za opstanak.
hr Bestenden
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-05-08
hr klokan92 >> Σάββατο Μάιος 25 - 08:41
Ma joj, svaki put zamjenim 'to' i 'ja' kad pišem naziv tvog kluba. Neznam zašto. Evo sad se nisam sjetio ispravit na vrijeme...
Znači, vjeruješ da imaš šanse za više. U svakom slučaju, ako me ugodno iznenadiš ove sezone, prvi ću ti čestitat. Što se tiče utakmice, vidimo se na terenu. Mislim da se kod tebe igra prva. Ja bi bunker postavio na tvom mjestu... =)
hr klokan92
Κανονικός χρήστης
Εγγεγραμμένος2013-02-08
si NK Krško
hr Damir >> Σάββατο Μάιος 25 - 10:56
Da se i ja osvrnem na novu sezonu.

Ja ću napisati poredak kako ja ocjenjujem snagu ekipa.

a) Split United- Hercegovac- Spalato- Velika Gorica
b) Columbia- Novi Zagreb
c) Hajduk- Borinci- Vurnovec
d) Jesam li to ja učinio
e) Moby Dick -Huomo

ekipe pod A očekuje borba za prva tri mjesta i tu treba tražiti prvaka
ekipe pod B bi svakako trebale izboriti europu i umješati se možda u borbu za prva tri mjesta
ekipe pod C -njih tri će se boriti za preostala dva mjesta u europi, po meni teško mogu otići u prvu polovicu tablice
ekipa pod D ima kvalitetu za ostanak u ligi i možda se umješa u borbu za europu.... (nakon registracije, odnosno kad menađer preuzme ekipu čini mi se da ta ekipa igra iznad mogućnosti- neznam je li to engine ili slučajnost s ekipama koje sam ja pratio- jesam li je definitivno ispucao taj bonus (ukoliko uopće postoji))
ekipe pod E čeka borba za predzadnje mjesto. Huomo je i po meni slabiji i po meni katastrofalno kupuje
hr Damir
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-03-23
hr EroSt >> Κυριακή Μάιος 26 - 08:52
Ja se nadam da će danas stići još jedno pojačanje, pa ću nakon toga napisati svoje mišljenje. :)
hr EroSt
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-02-07
hr EroSt >> Δευτέρα Μάιος 27 - 14:38
Evo neke moje prognoze. Nisam htio jučer jer su se mogli obaviti još neki transferi, pa da slučajno netko nebi iznenadio. :)

HNK Hercegovac - pravo dobar klub :)... Šalim se naravno. U prijelaznom roku puno je starih i nepotrebnih igrača otišlo, čime se se srezale plaće igrača, a došla su dva nova. Jedan je junior koji je došao kako bi pojačao juniorsku i kako bi tu bio za budućnost, a drugi je bugar, malo stariji, koji bi trebao poslužiti samo tijekom ove sezone zbog malog kadra u veznom redu. Uprava HNK Hercegovca je izgleda malo kasno shvatila da kadar u veznom redu nije toliko širok ako se ide igrati na tri strane, te su bili prisiljeni brzo nabaviti jednog iskusnijeg igrača, koji bi trebao uskočiti kao podrška umornima. Još jedan igrač bi mogao doći danas predvečer. Radi se o veznjaku koji bi trebao biti okosnica veznog reda u budućnosti, ali klub još pregovara. Uglavnom, kako je broj mjesta za odlazak u europu smanjen sa prijašnjih 8, na sadašnjih 5 uprava HNK Hercegovca si je postavila za cilj europu. Uvidjeli su da je prvo mjesto možda i previše za očekivati, i nakon što su se opekli prošle sezone, ove sezone bi bili zadovoljni i europom. Startali su odlično, sa 6-0 pobjedom nad Vumrovcem i 5-1 pobjedom nad Serserima u Europskoj ligi. Vjeruje se da je plasman u treće kolo izgledan, iako EroSt upozorava da se ne treba zanositi, i predstoji još mukotrpnih 90 minuta u Češkoj.

RNK Spalato - glavni konkurent za naslov. Nakon što su prošle sezone osvojili ligu gotovo za dlaku, ove sezone, iako bez pravog pojačanja krenuli su izvrsno. Pobjeda nad prošlogodišnjim glavnim konkurentom u ligi svima govori da ovaj RNK Spalato i ove sezone puca na dvostruku krunu. Jedini problem u prvih nekoliko kola mogao bi biti odsustvo Stjepana Tarića i mal broj kvalitetnih obrambenih. No ukoliko sezona prođe bez ozlijeda, vjerujem da će RNK Spalato igrati i slijedeće sezone sigurno u europi.

NK Borinci - ovaj klub s aktivnim menadžerom po meni bi se mogao boriti za naslov prvaka. Prošle sezone uništile su ih ozlijede, i mislim da je to i uzrok odsustva Scortya. Klub bi dolaskom novog menadžera (koji ima mogućnost dovođenja još tri igrača) mogao procvjetati, no na žalost ove sezone teško da će izboriti europu. Možda kroz kup, eventualnim iznenađenjima.

HNK Gorica Velika Gorica - iako igrači koji su došli u klub nisu nešto posebno atraktivni, klub puca visoko po meni. Biti će jedan od glavnih konkurenata za naslov, a glavni problem kluba je po meni obrana. Ukoliko dođe do eventualne ozlijede golmana ili nekog obrambenog igrača, klub baš i neće imati neko dobro riješenje kojim će pokriti tu rupu. Ali europa je za njih, po meni izgledna.

NK Jesam li to ja učinio - slaba kvaliteta vratara smjestit će klub izvan konkurenata za europu. Na žalost, ovaj klub će u ovoj sezoni biti samo nagazna mina koja nekom (nadam se ne meni) može otkinuti nekoliko bodova i time ga izbaciti iz konkurencije za naslov ili europu. Ostanak u ligi, je po mom mišljenju zagarantiran, ali sve više od toga je uspjeh.

NK Columbia - ovogodišnji Borinci. Klub je doveo četiri pojačanja u ovom roku koja bi mogla nešto reći. Mišljenja sam da je najveći problem preslaba kvaliteta u obrani, no s obzirom na rezultat i broj golova u prvom kolu izgleda da sam pogriješio. Vjerujem da će NK Columbia biti snažan protivnik i najveće iznenađenje ove sezone, ali više od borbe za poslijednju poziciju koja vodi u europu neće moći.

NK Novi Zagreb - u klub je došao samo jedan junior, a bilo je i odlazaka. Uprava Novog Zagreba radi fatastičan posao s mladima, nadopunjavajući ih sa po dva iskusnija igrača na svim pozicijama. Mislim da je to najveća prednost za budućnost, no kako ove i slijedeće sezone dosta igrača gubi bonus klub će se naći jedno vrijeme u problemima. Po meni imaju najboljeg napadača lige, koji ih sigurno može izvući, ali više od borbe za europu ne može.

Moby Dick - novi klub u našoj ligi, s ne baš aktivnim menadžerom. Pretpostavljam da će se uz Houmoa boriti za doigravanje. Kome god otkinu bodove od vodećih biti će strašan kiks i veliko iznenađenje. Sve u svemu, klub koji se bori na naslov ili europu, ne smije dozvoliti kiks protiv ovog protivnika.

HNK Hajduk Split - novih pojačanja nije bilo. Klubu će vjerojatno ove sezone biti na sredini tablice, s mogućnosšću borbe za europu, ali ništa više od toga. Dajem im jako male šanse, i zapravo plasman sličan kao i NK Columbia.

Huomo - iako je manedžer aktivan, ne razumijem njegovu politiku. Klub će se boriti s Moby Dickom za doigravanje, i samo zbog aktivnosti menadžera vjerujem da mogu ostvariti taj cilj, a to je doigravanje. Sve iznad toga je veliki uspjeh.

Split United - klub je doveo dva nova napadača i s Jaganovićem vjerojatno čine najjači napadački tandem. Iznenadio me ovaj visoki poraz, ali mislim da će klub, ukoliko promjeni ideju igranja s tri napadača (koja ih je po meni i koštala ovog rezultata u prvom kolu) biti u vrhu unatoč porazu i konkurirati za naslov. Naravno, biti će potrebno i malo sreće, jer klub na drugim pozicijama ima samo jednog kvalitetnog igrača, i ukoliko dođe do konstantnih ozlijeda ili vremenski dugačkih, nekih od tih igrača, predviđam mu sredinu tablice.

Vurnovec - iako su prvu utakmicu od mene izgubili sa čak 6-0, nisu toliko loši koliko rezultat prikazuje. Veći je problem igranje trenutno na tri fronta, jer igrački kadar, kojeg klub ima nije dovoljno velik da bi to podnjeo. No, u drugom dijelu sezone predviđam uzlaznu putanju Vurnoveca, ali na žalost, teško borbu za europu.

Tablica nakon 33. kola:

1. RNK Splatao (možda kup)
2. HNK Gorica Velika Gorica
3. Split United (možda kup)
4. HNK Hercegovac
5. NK Novi Zagreb (odlazak u europu zbog kupa)
6. NK Columbia
7. Vurnovec
8. HNK Hajduk Split
9. NK Borinci
10. NK Jesam li to ja učinio
11. Huomo
12. Moby Dick

S tim da su pozicije 5-6-7-8-9 sklone izmjenama
hr EroSt
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-02-07
hr Damir >> Δευτέρα Μάιος 27 - 16:11
Protiv tebe sam izveo ŽNJ ekipu, u Europi mi igra najjača ekipa... ako se smanjio broj klubova za Europu, sljedeća prilika da zaigra Europsku ligu bit će tek za sezonu-dvije.
hr Damir
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-03-23
hr klokan92 >> Δευτέρα Μάιος 27 - 16:45
Iscrpno izvješće. =)
Čini se kako Hercegovac pokušava pojačati kadar kvalitetnim igračima. Pitanje je, mogu li financije ispuniti sve želje. Uz to, valja primjetiti kako je gore spomenuti bugar doveden van prijelaznog roka. Vjerujem da će povjerenstvo HNS-a pomno istražiti taj slučaj =)

Prvo kolo donjelo je potvrdu slutnji večine prognozera, da je RNK Spalato glavni favorit. Isto tako, dobar start za Columbiu. Bod na gostovanju kod 'starog' prvoligaša. To je samo potvrda kvalitete i rada druge lige. Ja sam vrlo zadovoljan pobjedom protiv Hajduka. Isto tako žao mi je što nemam više najbolji napad lige. Prva potvrda ove činjenice došla je u prvenstvu, kada je bilo klubova čiji su našadači bili kud i kamo efikasniji. Sada je Split United s dva nova igrača i sa 'papira' skinuo Goricu s vrha ove liste.
hr klokan92
Κανονικός χρήστης
Εγγεγραμμένος2013-02-08
si NK Krško
hr EroSt >> Δευτέρα Μάιος 27 - 19:30
A skužio sam, zato sam i napisao da je igranje na tri fronta iscrpljujuće, pa je vjerojatno i razlog toliko velikog poraza. Da si igrao s prvom tko zna šta bi bilo. Čini mi se da ti je tanak kadar i da ćeš zbog toga patiti na nekom od frontova. Sad je na tebi da izabereš na koji ćeš. Iako, moram priznati da će svakom biti teško igrati na tri fronta. Meni je zapravo najgore što mi u utakmicama reprezentacije alžirac igra obje utakmice, a s obzirom da je srednji s izdržljivošću, to ga ubije! Tako da sam sutra vjerojatno u dvije utakmice bez zadnjeg veznog.

Što se tiče bugara, već je angažiran odvjetnički ured koji rješava svu papirologiju s HNS-om zbog pritužbi nekih klubova iz lige. :P Čovjek dovede igrača nakon kraja prijelaznog roka, a uz to je još i admin zajednice i odmah se u kuloarima priča da je Mamić Rocking Soccera. :D
hr EroSt
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-02-07
hr Damir >> Δευτέρα Μάιος 27 - 20:27
Ajde ako si ti Mamić ja ću biti Lokomotiva. Odgodi mi jednu tekmu sutra, samo to te molim.
Sve bacam u tekmu protiv rusa( i to kakvih rusa- sponzor im je gazprom) a igram protiv hajduka.
sve analize ovdje su pokazale da mi je to direktni rival u borbi za što viši plasman u sredini tablice.
on je prvu u euro ligi izgubio od talijana, gdje će on baciti karte
a što se mog kadra tiče, rješio sam se teškog šrota, dajem priliku mladima... pokazuje se da sam dobar u vezi, ali baš mi tu fali širina
hr Damir
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-03-23
hr EroSt >> Δευτέρα Μάιος 27 - 20:54
A ne mogu odgodit zbog regularnosti natjecanja, ali se mogu pobrinut za sudce... Nije bitno tko će igrati, čak ni juniori... Pripremi svoje na izvođenje penala :D Jedno tri komada će biti za tebe, valjda je to dovoljno? :D
hr EroSt
Νουμπάς
Εγγεγραμμένος2013-02-07
hr klokan92 >> Τρίτη Μάιος 28 - 17:57
Izgleda da suci nisu dobili direktive prije utakmice. =)
Gdje je zakazalo, jesu li suci tražili više od očekivanog? Još se neznaju svi detalji, ali riješt će se i taj problem. =)

U svakom slučaju Vurnovec je trenutno na zadnjem mjestu, ali prvi mačići se u vodu bacaju, tako da sam siguran da će se Vurnovec maknuti sa nule, pogotovo sad, kad se u Europi prošao ruski teškaš. Dosta je iznenađenja bilo u ovom kolu. Bestenden trenutno drži svoju ekipu na visokom drugom mjestu, no, još je prerano da se donosi bilo kakav sud, nakon samo dva kola.

Druga pobjeda na startu sezone dovela me na lidersku poziciju, mislim po prvi puta u karijeri. =)
Zadovoljan sam kako je krenulo, i mogu samo poželjeti da klub nastavi sa ovakvim rezultatima. Sljedi dan odmora za Goricu, malo punjenje baterija, a onda Borinci.
hr klokan92
Κανονικός χρήστης
Εγγεγραμμένος2013-02-08
si NK Krško