Sima >>
mercredi décembre 6 - 14:39 Този път не успяхме да прескочим групите.
Желая успех на следващия селекционер.
За трите ми поредни мандата успяхме да се класираме на две Европейски първенства.
В първите квалификации използвахме, че всички ни подценяват и ги изненадахме. Докато се усетят, вече се класирахме. Тактически се класирахме в сериозна група. И стигаме до момента, за който още ме е яд - отпадането с дузпи от Германия. По мои сметки трябваше да спечелим дузпите. И съвсем като в истинския футбол, след като ги отстраним отиваме на полуфинал. Пък в най-лошия случай щяхме да се наричаме "четвъртите в Европа".
За следващите квалификации нямахме късмета и две домакински загуби след наша доминация ни оставиха да се борим в последния мач като гост на Англия за победа, че да стигнем до второ място. Не успяхме и пътят на Англия към Световната титла бе разчистен.
За последните квалификации си носихме останалия късмет от предните и успяхме да се класираме категорично - по-рано и в последните два мача играхме пак за победа и се класирахме като първи сред всички. Оказа се, че въпреки играта във всеки мач за победа, пак съм използвал много играчи в квалификациите - 24 този път.
Групата бе силна - един от едва трите отбора ставали Европейски шампион - Франция. Тактическо равенство с тях. Следваше мач с Казахстан. Такова нещо май не ми се беше случвало - от 12 удара (и общо 23 без нито един блокиран), не успяхме да вкараме. Остана мача с Латвия, актуалния вице-шампион (и до няколко сезона ще имат титла от голямо първенство). Пак нулево равенство и отпадане без отбелязан гол. Ще имам достатъчно време да си анализирам грешките.