Championnat de Estonie saison 9
Forum: Forum du championnat
Discutez de votre championnat, qui sont les favoris pour remporter le championnat cette saison ? Qui sera promu/relégué, comment se passe votre parcours en coupe ?
Retourner au sommaire du forum
H61 (64)
Karikas jätkub "asetustega" loos veerandfinaaliski- 4 eeldatavat tugevamat omavahel kokku ei saanud. Ühest küljest õiglasem, aga kaduma jääb karikavõistluste põnevus ja võlu, mis meil tipnenud sellega, et mitmed teise liiga klubid on finaali purjetanud. Praegu poleks see ka kõige kreisima loosiga tõenäoline, tasemevahe on kärisenud nii suureks.
See vahe käriseb ka meistrikas juba- Navit veel ehk võidan ja siis paar juhuslikku punkti keskosa klubidelt. Eelmine hooaeg sain veel Dünamost ettepoole kuigi hooaja lõpp hakkas ära vajuma. Eks panen vanurid müüki kolmapäeval ehk mõni ostetakse ja saab noore asemele. Duublis tuleb kah puhastus eurofiasko järel. Seal vaatan enne FA2 poole et tolle saaks.
Vaata et siis oma suurpuhastust mõistlikult teed ning end Meistriliiga konkurentsist 10 hooajaks välja ei puhasta. Labinoti vajab sul jah kõrgemat FA, et Euroopas järgmine samm astuda, FA1 puhul pole isegi mõtet kalleid tippnoori sisse osta, kui jäävad ikka keskpäraseks. Suurinvesteering staadionisse on tehtud ning toob esimesi sente tagasi, edasi peaks lihtsamaks minema, saad akadeemiate ja mängijate peale keskenduda. Ainult et publikut tuleb seal nirult, sest keegi ei viitsi popularityt seal suurendada, piinlik on vaadata, kuidas pool aastat enne mind alustanu on samas suurusjärgus meie liigas Lynxiga, kes viimane aasta on ehk kord 2 nädala jooksul sees käinud keskmiselt ehk ka äärmiselt passiivne tegelane(aga olnud klubiga üle poole lühema aja), samuti laisk mänguskäija Navi teeb ka Permetile pika puuga ära. Staadionid meie 3. liiga tasemel. Poleks sa sinna klubi teinud, oleks tegu ilmselt RS konkurentsitult nõrgima liigaga, veel lootusetumaga kui Lõuna-Sudaan, mille vabandus on et seal kõik praegused juhid on alustanud sel aastal, või Liibüaga, mis püsib ka ühe klubi najal.
Onyali väravaturbo on vist otsas: kolmas mäng järjest ilma, kui enne oli skoorinud 13 liigamängus järjest. Eks tuleb siis leppida, et ei suudeta veel eurorallis lõpuni kesta. Oleks mulluse järel ka vist liiga suur arenguhüpe.
Õnnestuks praegune järjestus lõpuni liigas hoida et jääks välja klubi kes ei üritagi euros punkte võtta mängitades 4* värkut kes pole isegi ST mitte.
Duublil on pangast ja Rootsist tulnud rahaga vajalik summa koos ning FA2 alustab veel see nädal. Rivistus jääb mõneks hooajaks päris hõredaks ning ei saa eurost väga midagi aga kord tuleb uus laine. Pukasse loodan kaitsesse 1-2 noort osta. Ühe sihtmärgi olen turult leidnud nüüd tuleb hoolas olla ja bid õigel ajal teha. Vaja ka õnne.
Mis kasu on sellest, kui asemele satub klubi, kes pole suuteline nelja eelringi läbima, et gruppi jõuda? Haapsalu on vähemalt noist 4 ringist punktid ikka ära korjanud, seega kogunud regulaarselt rohkem kui mina, kes pole kunagi playoff-ringist(neljas) edasi pääsenud, nood umbes 3 korda grupis sain sinna otse, näiteks karikapileti kaudu.
Mingil määral kehtib reegel, et eespool on aktiivsemad: Pusa ja Veenus uuendavad pidevalt mingit osa, samas kui Kosmos ja Tartu on juba aastaid rohkem oma kasvandikele toetunud, ostes aastas ehk 4-5 mängijat juurde. Vanasti oli aktiivne noorendaja ka Haapsalu, kes ei lasknudki mõnel põlvkonnal valmis saada, kuid praegune tuumik on juba küllalt eakas. Põhjuseks ilmselt see, et on kogunud staadioni raha 3+3 akadeemiate kõrvalt, kuid on selle kokku saanud ning mingil hetkel tuleb vist üks suur noorenduskuur, praegu pigem tiksub ootel, kuni tekib piisav raha uue põlvkonna ostmiseks.
Krt juba on too kaitsja turult maas ning ühtegi teist normaalset ka ei leia. Pidasin 183M liiga paljuks YA3 supertalent 6.6 eest aga allapoole ta ei lasknud. Üllatavalt armetu valik praegu.
https://rockingsoccer.com/en/soccer/info/player-2296672
Väga vinge winger müügis , versatile peale ja peaks ok olema :)
Ta jäi talendi tõttu mu pildist välja mul otsingus 6.3 et kindlamalt YA5 omi püüda. Ju neid ei taheta siis niipalju müüa praegu. Too maha turult võetu oli tükk kobedam veel.
Ainult et tolles vanuses YA5 oma võib olla veetnud mitu hooaega ka näiteks FA2 all, sest mõlemat akadeemiat kõrgel hoida on luksus. Olen näinud üsna mitut klubi, kel YA5 kõrval ongi FA1-FA2, kuid nemad ka pigem müüvad hästi varakult ära ning oma klubi jaoks ostavad selle raha eest valmistreenitud materjali. Nii võib mõni YA4 oma olla ehk pareminigi treenitud paremas FA-s ning kuna noid rohkem, on ka hinnad allpool. Tasub olla paindlikum ehk. Tolle grusiini hinna lööb alla ntx see, et talle pole blockingut veel üldse antud, 2 palli blockingu ja veidi taktikaga näeks ta tüki kobedam välja, temas on n-ö ruumi kiiresti õhku pumbata, tõenäoliselt ostabki teda keegi just selle mõttega ning pool kuni terve hooaeg hiljem müüb tükk kallimalt sulle. Ning vaatad et oi kui kõva venna saad paarkümmend miljonit kallimalt.
Vaatasin üle: Pusa praegused wingerid on ka 6,2-se talendiga ning ta maksis kummagi eest 229M. Väga imelisi minu- ja sinusugused lihtsurelikud omale ei saagi, tuleb mõni SPR Michael.... või Porto ning saab ta ehk odavamaltki kui su bid oli, sest nemad on NEMAD. Ma olen pärast auguskäiku bidinud märksa kobedamaid mängijaid kui need, kes mul praegu on, nagu näha, ei tulnud noist imemeestest ükski mulle. Vahel tuleb realistiks jääda ning leppida, et ma ei saa kokku Wageningeni-Cordoba tasemel rivistust (mis mu ilmselgelt paari hooajaga laostaks).
https://rockingsoccer.com/en/soccer/info/player-2191422/transfer
Mul üks kasvandik müügis , alla 100m vast pole mõtet vastu võtta , üllatavalt hea ,alles 22
Vaatan mis bidi saan , võin ise ka kasutada kui mingi aja raha kogumisega tegelen
Kes ajuhälve mõtles välja, et ma ei tohi oma värkut ja veel paari noort vahetada sisse mängudes, kus mull pole naguinii mingit võimalust ? Jube suur maailmalõpp vist, kui 6 asemel 8 lüüakse ? Saan aru et mäng, kus punktivõimalus ja seal ns alla antakse tuleb ära piirata, aga mäng kus sul ei teki üht pealelöökigi ?
Eks toda piiri ongi raske seada, kustmaalt on veel võimalus, et su värku teeb elu mängu ja päästab 0-0 ära. Küllalt uskumatuid mänge olnud, kus favoriit komistab. Ning kui liidrid ikka väga võrdselt ees panevad, võibki lõpuks lugeda see, et üks võitis sind 2 väravat suuremalt tänu su teisele värkule.
Saab näha, kas tänane möödalöödud penalti saab lõpuks 7.-8. koha heitluses otsustavaks. Tõenäoliselt käriseb siiski vahe enne suuremaks, sest Haapsalul lõpevad euromängud ning ei pea mängijaid nii säästma. Vähemasti teine klubi võttis nii vajalikud 3 punkti pearivaalilt ära ning hakkab kergelt pronksine läik tekkima. Medalit seni veel Austriast pole, omal ajal olid 3-4 klubi lihtsalt niipalju stabiilselt üle, ühel vahetusid aga järjest omanikud, teisel uus mängijate põlvkond. Karika suutsin kunagi ammu sealt omale kobistada üllatuslikult, siis polnud ka liidrid omavahel nii suurte vahedega kui praegu. Järgmine hooaeg vist ka viimane, kui euroreitingut jätkuks, et esimesest ringist asetus saada. Dünamo eurovõimalused on liiga pisikesed, tervet hooaega samas tempos mullusel üheksandal kesta oleks ka liig. Niipalju kui keskosa klubidelt punkte ära veel nokib, püsitakse kuidagi pildis, aga sinna stabiilselt ise veel kindlasti ei kuuluta. Alati tuleb mingi nõrgem periood ka sisse.
Ta ju euromängudes jõudu säästabgi ning liigas paneb täiega.
Ma sain täna duublil FA2 käima pandud. 75M raha vaba ka eks seda vaatab hooaja lõpus kas kedagi sisse ka ostab või ootab veel. Põhile tuleb mingi bid kuhugi teha et mehi oleks. Reinbergile on ka bid tehtud ning loomulikult ta läheb sinna.