Championnat de Pologne saison 53 [3.1]

Forum: Forum du championnat rss-feed

Discutez de votre championnat, qui sont les favoris pour remporter le championnat cette saison ? Qui sera promu/relégué, comment se passe votre parcours en coupe ?

Retourner au sommaire du forum

Sezonówka (414)

pl PolishPower >> dimanche août 14 - 11:43

dziwne ze Mario ze mna przegral i nie awansowal bezposrednio,chyba cos z ustawieniem przekombinowal

pl PolishPower
Confirmé
Enregistré2013-03-24
pl Miedź Legnica
pl Feekohur >> dimanche août 14 - 11:47

I ponieważ @Tomplus poprosił:

Podsumowanie sezonu 67 na podstawie gwiazdek:

1. RKS Znicz Radziłów - 14.25 (1 miejsce na koniec sezonu)
  2. Blue Team - 13 (2 miejsce na koniec sezonu)
  3. Fc Mosjoen - 11.65 (4 miejsce na koniec sezonu)
  4. KKS Sandencja Nowy Sącz - 11.55 (11 miejsce na koniec sezonu)
  5. Fc Zordon - 11.35 (7 miejsce na koniec sezonu)
  6. Węgorzewo FC - 10.8 (9 miejsce na koniec sezonu)
  7. FC Nasi Chłopcy - 10.6 (14 miejsce na koniec sezonu)
  8. Kopokrocze FC - 10.6 (15 miejsce na koniec sezonu)
  9. Sarmacja Będzin - 10.4 (3 miejsce na koniec sezonu)
  10. Widzew - 10.35 (12 miejsce na koniec sezonu)
  11. Dragons - 10.3 (8 miejsce na koniec sezonu)
  12. FC Warszawa - 10.1 (6 miejsce na koniec sezonu)
  13. Kot Harold - 9,7 (10 miejsce na koniec sezonu)
  14. FC Wyżyny - 9,3 (13 miejsce na koniec sezonu)
  15. Korona - 9,2 (5 miejsce na koniec sezonu)
  16. Tomaszów Lubelski  - 9.1 (16 miejsce na koniec sezonu)
pl Feekohur
Confirmé
Enregistré2021-07-04
pl Korona
pl Mirmił >> dimanche août 14 - 12:25

Gratki dla całego Top 3!!! Michu masz tu więcej nie wracać ;P Blue i Sarmacja ... obym Was tu w następnym sezonie nie widział ;D

pl Mirmił
Confirmé
Enregistré2015-03-24
cn FC Taijiquan
pl Mich >> lundi août 15 - 08:26

A Mirmił dalej stosuje taktykę awansu poprzez eliminacje drużyn do wyższej ligi ;)

pl Mich
Confirmé
Enregistré2020-06-30
pl RKS Znicz Radziłów
pl Mario >> lundi août 15 - 08:45

@Polish

Ja po prostu mam słabszy skład. Byłem wyżej w tabeli, bo nie miałem żadnej wtopy z zespołami z dołu, co innym się zdarzało. Co silnik dał wcześniej, zabrał teraz :D

Co do podsumowania na podstawie gwiazdek, wcale mnie to nie dziwi. Silnik się nie zmienia i cały czas faworyzuje zawodników, którzy mają exp zainwestowany głównie w ich podstawową umiejętność pozycyjną (częściowy wyjątek od reguły stanowią obrońcy, którzy muszą mieć coś z taktyki i blokowania).

Wiem, że zabrzmię pesymistycznie, ale nie sądzę, by ktokolwiek z baraży awansował do 2 ligi. Z Laboratorium i Dębem jeszcze w swojej karierze nigdy nie wygrałem. Bardziej mnie ciekawią baraże 3/4 ligi. FC Wisła to klub, któremu szczególnie się przyglądam, bo jeszcze na trzecim poziomie rozgrywkowym nie gościł w ostatnich sezonach. Ciekawe jak im pójdzie z nieco bardziej doświadczonym Millwallem. Poza tym jest też Lube Rzeszów, które puka do trzeciej ligi od kilku sezonów, ale na razie nikt im nie otworzył. Czy tym razem postanowią sami wywarzyć drzwi? Być może uda się też zobaczyć powrót nieco bardziej znanej marki, bowiem o awans walczą ze sobą też takie kluby jak FC Lodz czy Pogoń Miechów. Mam tylko nadzieję, że pojawienie się nowych klubów nie obędzie się kosztem morelasa i jego FC Wyżyny. Mam lekki sentyment do tego klubu, najpewniej wynikający z częstych zdobyczy punktowych z nimi :D

pl Mario
Confirmé
Enregistré2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Tomplus >> lundi août 15 - 09:41

Niespodziewam się awansu, a Michu dwa sezony temu że awans to jedno, ale utrzymanie to drugie. Więc najlepiej przygotować zespół tak aby być pewnym przeżycia w lidze drugiej.

@Mirmił
Może być tak, że w tym sezonie awansuję, ale z ligi 3.1 do 3.2 :D
Chociaż wolę grać w 3.1.

pl Tomplus
Confirmé
Enregistré2013-02-08
pl Sarmacja Będzin
pl Tomplus >> lundi août 15 - 09:42

@Feekohur 
Tutaj robisz średnią gwiazdek?
Bo wg mnie wystarczy robić średnią z TOP 11, to lepiej odzwierciedla siłę drużyn.

pl Tomplus
Confirmé
Enregistré2013-02-08
pl Sarmacja Będzin
pl Feekohur >> lundi août 15 - 12:25, Modifié lundi août 15 - 12:37

Brałem z średniej wartości gwiazdek wyświetlanej na stronie drużyny. Ta jest wyliczana z najlepszego bramkarza i 10 najlepszych zawodników z pola. Jak wyliczyłem ręcznie, to w mojej drużynie wyszła średnia 9,18, więc mogę zaryzykować tezę, że raczej nie przekłamuje ta średnia.

Co do mojego sezonu, to nie spodziewałem się aż takiego wyniku. Mój wynik udowadnia, że żeby osiągnąć bardzo dobry sezon, to głównym kluczem jest bardzo dobry bramkarz - ponad połowa meczów w jego wykonaniu to były mecze z oceną 8 lub wyżej. Prawdopodobnie zostanę tutaj nieco dłużej, bo żeby skutecznie zaatakować 2 ligę potrzebowałbym albo tego, żeby dorośli moi zawodnicy z akademii poziom 10, która dopiero się buduje, albo mieć ponad miliard złotych na zakup 3-4 zawodników o poziomie 14+, których też nie mam.

Co do pozostałych to dziwi mnie szczerze mówiąc słaby wynik Mirmiła, bo w moim odczuciu powinien zakończyć sezon wyżej ode mnie :p. Mam nadzieję też w sumie, że mój brat, Heterofoby, zrobi w końcu drużynę, która wejdzie i zostanie w tej 3 lidze, bo na pewno ma potencjał na to.

pl Feekohur
Confirmé
Enregistré2021-07-04
pl Korona
pl Mario >> lundi août 15 - 13:54

Jeden mecz barażowy za nami. 4:0 dla niebieskich. Widać muszę dzisiaj samemu bronić honoru ligi 3.2

pl Mario
Confirmé
Enregistré2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mario >> mercredi août 17 - 18:48

Jeden z najbardziej utytuowanych graczy w historii polskiej ligi - gothart, który prowadził Bratrstwo Wlkodlaka wczoraj odszedł w klubu. Polska scena rocking soccer z pewnością nie będzie taka sama bez niego.

pl Mario
Confirmé
Enregistré2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Tomplus >> vendredi août 19 - 04:39

Grałem kilka spotkać z Gothartem, moja statystyka spotkań jest na plus dla mnie, ale nie miałem okazji z nim grać gdy był już na szczycie.

Jak to się mówi, gdy wycina się stare drzewo, to odsłania się przestrzeń dla młodnika. Tylko zanim pojawi się klub na miarą Bractwa minie trochę czasu.

pl Tomplus
Confirmé
Enregistré2013-02-08
pl Sarmacja Będzin
pl Mario >> vendredi août 19 - 12:55

Teraz trzeba się szykować na dominację KS Nurki.

W ogóle zauważyłem, że w RS zasada bramek na wyjeździe cały czas funkcjonuje. Ciekawe czy będą to kiedyś zmieniać?

pl Mario
Confirmé
Enregistré2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Feekohur >> vendredi août 19 - 14:15

Do momentu, w którym Vincent nie postanowi wrócić albo sprzedać gry, to raczej nie, bo ta gra zrobiła się bezpańska.

Zastanawiam się jak to wygląda w Rocking Rackets. Vincent też olał tamtą grę?

pl Feekohur
Confirmé
Enregistré2021-07-04
pl Korona
pl Tomplus >> vendredi août 19 - 16:57

Wszedłem na Rocking Rackets i pierwsze co NEWS... ostastni news od Vinnie 66 miesięcy temu (w 2018 roku)

pl Tomplus
Confirmé
Enregistré2013-02-08
pl Sarmacja Będzin
pl Feekohur >> vendredi août 19 - 21:10

Czyli też olał.

Szkoda bardzo, bo to, że te gry wciąż się trzymają, oznacza, że to po prostu dobrze wykonane gry. Mam wrażenie, że większość dużych jak Gothart czy czorny odchodzi, bo nie widzi już niestety przyszłości w tej grze.

pl Feekohur
Confirmé
Enregistré2021-07-04
pl Korona