Mario >>
srijeda rujan 22 - 14:02, Izmjenjeno
srijeda rujan 22 - 14:11 Czy takie puste punkty to są to nie wiem, ale z moich obserwacji wynika, że lepiej grają zawodnicy, którzy mają zainwestowane głównie punkty w swoją pozycję (tak zwani mutanci, umieją tylko podawać albo strzelać). Wyjątkiem są obrońcy, gdzie blokowanie i taktyka powinny być na jakimś wyższym poziomie.
Taktyka z tego co rozumiem odpowiada za taki przerzutnik na inne skille (większa taktyka, lepiej strzelasz, podajesz itd., mniej niż gdybyś po prostu zainwestował w dany skill, ale bonus nalicza się na wszystkie skille). Takie przynajmniej odnoszę wrażenie po moim kontakcie z grą, ale mogę się mylić. Koszałka zatem być może sprawdza się lepiej jako defensywny pomocnik niż Walczak (z resztą sugeruje to jego doświadczenie na pozycji obrońcy, które jest całkiem spore).
Obaj zawodnicy są dobrzy, a ich poziom skilla jest tak duży, że nie sądzę by moja ocena była tu odpowiednia, bowiem normalnie nie mam z takimi do czynienia. Ja pewnie postawiłbym na Walczaka (nie używam defensywnych pomocników+Walczak ma więcej perków, szczególnie przydaje się Współpracujący dla pomocników+Koszałka ma Zabijakę, co prawda zniwelowaną perkiem Bezbłędny ale jednak trochę razi mnie w oczy). Być może jednak dla PolishPowera ważny też jest wiek (Koszałka jest rok młodszy, więc inwestowanie w niego ma niby większy sens).
Prawda jest jednak taka, że żaden z nich nie zagrałby zapewne w meczu o stawkę, więc w sumie to bez znaczenia który będzie powołany XD
EDIT:
Dodam tylko że Zabijaka moim zdaniem nie jest złym perkiem, ale przydaje się tylko napastnikom (ewentualnie pomocnikom ofensywnym). Ułatwia to wymuszanie karnych/wolnych, a nawet jak zawodnik dostanie kartkę, to jest to napastnik a nie obrońca, więc zdarza się to rzadko.
EDIT 2:
Zabijaka pomylił mi się z Nieczystą Grą. Jednak Zabijaka jest zły XD