Līga - Polija 17.sezona [2]

Diskusijas: Līgas diskusija rss-feed

Apspried savas līgas aktualitātes. Kurš ir šīs sezonas galvenais favorīts uz uzvaru kopvērtējumā? Kuras komandas pacelsies uz augstāku līgu vai nokritīs zemāk? Kā katram sokas kausa izcīņā?

Atgriezties diskusiju sākumlapā

Sezon 75 (62)

pl Sidney68 >> ceturtdiena jūlijs 27 - 17:21, Labots ceturtdiena jūlijs 27 - 17:22

To nie moja wina że gram w jakiejś lidze okręgowej i jakieś punkty mi wpadają...nawet gdy nie chcę  :) Uroki gry z amatorami !

pl Sidney68
Lietotājs
Reģistrēts2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mario >> piektdiena augusts 11 - 20:38

No i piąty sezon w 2 lidze już prawie za mną. Jedno wypożyczenie i z zespołu bijącego się o utrzymanie bez baraży wskoczyłem na środek tabeli. Ogólnie to myślałem przed sezonem, że na miejscach 8-14 do ostatniej kolejki będzie dość duży ścisk rzędu 5 punktów, ale trochę się rozjechaliśmy pod koniec.

Widzę że w kwestii spadków już wszystko wiadomo. Do ligi po paru sezonach przerwy na pewno wrócą też Szwagry.

@globuss widzę że za dość małe pieniądze udało ci się spokojnie utrzymać. Plan na przyszły sezon taki sam?

pl Mario
Lietotājs
Reģistrēts2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mario >> sestdiena augusts 12 - 16:51

Don't know if you are going to look at our forum Timmyh but if you do, I just wanna congratulate you wining 2nd Polish League and wish you all the best in first division.

pl Mario
Lietotājs
Reģistrēts2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Sidney68 >> sestdiena augusts 12 - 17:24

Kluski wracają do E-Lipy a ja zagram z kimś od Was baraż. Może tym razem awansuję w końcu do 2 Ligi  !

pl Sidney68
Lietotājs
Reģistrēts2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Feekohur >> sestdiena augusts 12 - 23:14

Congarts Timmyh :)

Mój cel został osiągnięty i to w znacznie bardziej spokojny sposób niż się spodziewałem. Zamierzam tutaj zostać, przynajmniej do momentu, w którym mój stadion nie będzie miał pojemności 200 000 :p

pl Feekohur
Lietotājs
Reģistrēts2021-07-04
pl Korona
pl globuss >> otrdiena augusts 15 - 22:16

@Mario nie raczej nie planuje tego powtarzać. Fajnie, że udało mi się utrzymać po taniości, ale wole nie ryzykować wydać te 50mln w ciągu sezonu więcej i mieć spokój, że zostane w 2 lidze xd Szczególnie, że zastanawiam się powoli nad rozbudową stadionu na 10 poziom.

pl globuss
Lietotājs
Reģistrēts2021-07-04
pl Globiki
pl Mario >> ceturtdiena augusts 17 - 18:08

Wszystkim stadiony tylko w głowach :D

pl Mario
Lietotājs
Reģistrēts2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Feekohur >> ceturtdiena augusts 17 - 21:21

Stadion otwiera drzwi, które wcześniej były zamknięte :P

Tylko połączenie 11 poziomu stadionu oraz 10 poziomów biura, sklepu klubowego i cateringu pozwala na operowanie w miarę bezpieczny sposób na wysokich poziomach baz treningowych i akademii, a bez tego ani rusz na szczyt. Celem ostatecznym jest posiadanie 14/15 poziomu akademii i bazy treningowe oraz stworzenie kapeli opartej na wychowankach połączonej z paroma gwiazdami. Skoro Nefix potrafił dojść do ćwierćfinału Ligi Europy na jednej gwieździe, to na 4 można byłoby siać postrach :p

pl Feekohur
Lietotājs
Reģistrēts2021-07-04
pl Korona
pl Sidney68 >> ceturtdiena augusts 17 - 22:18

To tylko na papierze tak wygląda. Utrzymanie budynków jest drogie niestety  :(

pl Sidney68
Lietotājs
Reģistrēts2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mario >> piektdiena augusts 18 - 07:11

Z ciekawości, puki sezon się jeszcze nie zaczął: macie panowie jakiś utalentowanych młodzików, na których w przyszłości chcecie oprzeć swój skład? Pytanie potraktujcie jako kapsułę czasu, do której wrócimy za 6-7 sezonów :D

pl Mario
Lietotājs
Reģistrēts2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mario >> piektdiena augusts 18 - 19:17

O rany, obaj barażowcy o utrzymanie spadają. Takiej sytuacji nie było już dość dawno.

pl Mario
Lietotājs
Reģistrēts2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Atluck >> piektdiena augusts 18 - 20:35, Labots piektdiena augusts 18 - 20:35

Ooooo witam Panów.

Już zgubiłem rachubę po ilu sezonach, a nawet latach powracam do drugiej ligi, w każdym razie mam nadzieję że nie będzie to przygoda na jeden sezon.

Przekiblowałem chyba z 7sezonów w 3lidze i logowałem się jedynie aby nie stracić klubu, przed tym sezonem wziąłem się do roboty i efekt przerósł moje oczekiwania. Do zobaczenia na boisku!

pl Atluck
Lietotājs
Reģistrēts2013-05-29
pl Kot Harold
pl Vordum >> sestdiena augusts 19 - 03:40

Co chłop zmartwychwstał to nie mam pytań XDDD

pl Vordum
Lietotājs
Reģistrēts2013-06-12
pl Wolni Kłaj
pl Sidney68 >> sestdiena augusts 19 - 05:51

Będzie przynajmniej ciekawie u Was !

pl Sidney68
Lietotājs
Reģistrēts2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mario >> sestdiena augusts 19 - 08:04, Labots sestdiena augusts 19 - 08:05

Witamy z powrotem Atluck!

Co do kwestii stadionów, to sam też zbieram na 11 poziom i dopiero potem mam zamiar jakkolwiek atakować 1 ligę. Na razie brakuje mi 3 miliardy, ale w zeszłym sezonie udało się 0,9 mld zarobić, a w drodze mam jeszcze kilku juniorów do spieniężenia, więc może za 4 sezony uda się uzbierać odpowiednią sumkę. Gorzej, że potem pół roku stadion będzie się budować,a ale jakoś trzeba to przetrwać.

Nie wykluczam scenariusza sprzedaży większości piłkarzy i spadku ligę niżej, żeby zredukować koszty pensji i przy okazji zarobić trochę grosza na samej sprzedaży i trochę przyspieszyć proces. Z połową klubów 3 ligi będę mieć pełny lub prawie pełny stadion, ale nie wiem jak to będzie wyglądało z młodszymi klubami, więc ten sezon na pewno jeszcze chcę się utrzymać.

pl Mario
Lietotājs
Reģistrēts2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań