Competitie van Polen seizoen 46

Forum: Competitie forum rss-feed

Bespreek je competitie, wie zijn de kanshebbers voor de titel? Wie zullen promoveren of degraderen? Hoe zijn de prestaties van jou club?

Terug naar forum overzicht

Sezon 47 (90)

pl Zabrzu >> dinsdag september 3 - 19:53

Fajnie się to czyta ;)

Moja przygoda w eur pucharach chociaż raz tra chwilkędłużej niż dwa mecze ;) Liczę na awans do baraży.

pl Zabrzu
Gebruiker
Geregistreerd2013-04-26
pl Gamonie FC
pl Szakal >> woensdag september 4 - 08:32, Bewerkt woensdag september 4 - 09:28

Dobry i remis, chociaż szkoda prowadzenia już 2:0. :/

PS. Potwierdzam, Katian, fajnie się to czyta, zawsze jakieś urozmaicenie. Obyś wytrzymał z takimi informacjami jak najdłużej. :) 

pl Szakal
Gebruiker
Geregistreerd2014-11-10
pl Katian >> woensdag september 4 - 14:57

Nie wiem, czy wytrzymam, bo z tym klepaniem punkcików i ustalaniem "11" kolejki schodzi mnie ok. 30 minut :P

Ale cieszy mnie, że Wam się podoba, postaram się kontynuować takie podsumowanie kolejki. 

I udało mi się dzisiaj pokonać Nurka - jestem w szoku. Szykuje się zmiana lidera.

pl Katian
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-16
pl Biały Legion
pl Nurek >> woensdag september 4 - 17:23

I przegrałem. Zaskakująco długo trwała moja dobra passa i musiała się kiedyś zakończyć.

pl Nurek
Gebruiker
Geregistreerd2013-02-05
pl KS Nurki
pl Vordum >> woensdag september 4 - 19:31

Aeh i kolejny mecz bez punktu

pl Vordum
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-12
pl Wolni Kłaj
pl Allocer >> woensdag september 4 - 21:17

Sen znowu trzy bramki :P wariat

pl Allocer
Gebruiker
Geregistreerd2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Katian >> donderdag september 5 - 06:46, Bewerkt donderdag september 5 - 20:16

4 kolejka za nami.

Passa Nurka została przerwana, ale trzeba przyznać, że była imponująco długa. Nurek był niepokonany przez 77 kolejek. Ostatni mecz ligowy przegrał w 16 kolejce 44 sezonu z Champion Team. W tym sezonie porażka z Białym Legionem kosztowała go utratę pozycji lidera na rzecz Radomiaka, który pokonał w hicie kolejki Bratrstwo Wlkodlaka 2:1.

Kolejny punkcik na swoim koncie zapisał Szakal, remisując u siebie z MZKS Czupakabra Słupsk★.

Blisko zdobycia punktu był też drugi z beniaminków, ale uległ u siebie Poland Alloces Force 2:3. Kolejnym hat-tickiem popisał się He Sen. 

Gra na stadionie Rose Bowl wyraźnie sprzyja La Zabawie. Drugi mecz u siebie i druga wygrana 4:0. Trzeba jednak przyznać, że mocno pomogła w tym kontuzja bramkarza gości, który prawdopodobnie nie zagra w dzisiejszym spotkaniu przeciwko Wolnym Kłaj. To stwarza ogromną szansę przed beniaminkiem na kolejne punkty. 

A oto "11" 4 kolejki według Katian Fantasy Rocking Soccer:

BR: Ying (KP Ruta)

OBR: Eng (KP Ruta), Ben-Ami (Gamonie FC), Orbegozo (Champion Team), Montana (Champion Team)

POM: Abdijevic (La Zabawa), Radziszewski (La Zabawa), Lamyaghri (KP Ruta)

NAP: Sen (Poland Alloces Force), Fidler (La Zabawa), Gracz (Radomiak)

pl Katian
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-16
pl Biały Legion
pl Szakal >> donderdag september 5 - 07:24

Ale demolka. :/ ręcznik w bramce. :/

pl Szakal
Gebruiker
Geregistreerd2014-11-10
pl Vordum >> donderdag september 5 - 10:14

Jeśli wszyscy na wyjeździe mają strzelać dziś po 5 bramek to ja nie mam nic przeciwko :D

pl Vordum
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-12
pl Wolni Kłaj
pl SzpaQ >> donderdag september 5 - 13:26

O cholerka 2 moich obrońców  w 11 kolejki:0

@Katian Nawet nie wiedziałem o tym,że Nurek ost raz przegrał ze mną,ale kiedy to było :D

pl SzpaQ
Beginner
Geregistreerd2014-01-02
pl Vordum >> donderdag september 5 - 14:56

W końcu się udało, ale nie bez problemów :D

pl Vordum
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-12
pl Wolni Kłaj
pl Katian >> donderdag september 5 - 20:13, Bewerkt donderdag september 5 - 20:32

Radomiak wciąż liderem po 5 kolejce. Trzeba przyznać, że dzisiejsza wygrana z Wiksiarzem nie przyszła łatwo. Wyrównany pojedynek zakończył się wynikiem 1:2.

Gamonie remisują w hicie kolejki z La Zabawą i są obok Radomiaka drugim zespołem, który nie przegrał jeszcze w tym sezonie.

Prawdziwy festiwal strzelecki w wyjazdowych spotkaniach urządziły sobie zespoły: Bratrstwo Wlkodlaka oraz Champion Team, zdobywając po 5 goli.

Vordum odnosi pierwsze zwycięstwo w sezonie, które pozwoliło mu wyjść ze strefy spadkowej. Pierwszy punkt zdobył też Vincente, zatrzymując u siebie Biały Legion po kapitalnym występie bramkarza Piotra Miary.

Poniżej "11" 5 kolejki Katian Fantasy Rocking Soccer:

BR: Miara (PGR Pługi Trójki)

OBR: Zsoldos (Biały Legion), Kurzeja (Biały Legion), Sinuhe (KS Nurki)

POM: Zimiński (KS Nurki), Tsai (Champion Team), Łaniewski (Bratrstwo Wlkodlaka), Kochmański (Bratrstwo Wlkodlaka)

NAP: Roma (Bratrstwo Wlkodlaka), Mersinli (Champion Team), Cardoso (KS Nurki)

Następna kolejka już jutro, a w niej między innymi pojedynek niepokonanego w tym sezonie Radomiaka z Poland Alloces Force, w którego barwach imponuje skutecznością lider klasyfikacji strzelców He Sen. Ciekawie zapowiada się też starcie La Zabawy z Nurkiem. W tym sezonie La Zabawa czuje się u siebie wyjątkowo mocno, ale czy będzie w stanie urwać punkty obrońcy tytułu? Przekonamy się jutro.

pl Katian
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-16
pl Biały Legion
pl Katian >> vrijdag september 6 - 15:00

Vincente już się nie loguje, ale jego bramkarz czyni cuda - 22 strzały obronione w 2 ostatnich meczach i zapunktował zarówno ze mną, jak i z Nefixem. Swoją drogą ostatnie 3 mecze u mnie to loteria - wygrana z Nurkiem, a potem remisy z Vincentem i MZKS-em, chociaż w obu meczach miałem sporą przewagę.

pl Katian
Gebruiker
Geregistreerd2013-06-16
pl Biały Legion
pl Szakal >> vrijdag september 6 - 22:30

Fajnie, karny w 9. minucie, czerwona w 14. minucie i weź tu graj... Jak po takim sezonie i takiej dominacji w 2 lidze się nie utrzymam to lepiej kończyć z tą grą, bo nie ma szans widocznie, szkoda się męczyć, skoro 1. liga tak odjechała. :/

pl Szakal
Gebruiker
Geregistreerd2014-11-10
pl Trxior >> zondag september 8 - 09:18

Akurat wygranie 2 ligi to nic takiego, bo tam większość kupuje zawodników na pałe, nie mając ani bazy ani akademii na dobrym poziomie. Jedyną drużyną, która ma jakiś plan na to, żeby zaistnieć w przyszłości w 1 lidze jest chyba Obra Kościan.

pl Trxior
Gebruiker
Geregistreerd2013-04-20
pl La Zabawa