Liga Polska sezon 29

Forum: Forum ligowe rss-feed

Prowadź dyskusje z innymi managerami odnośnie rozgrywek. Typujcie swoich faworytów do zwycięstwa. Kto spadnie, a kto awansuje? Kto wyeliminuje resztę rywali i wygra puchar?

Powrót do głównego forum

Sezon 28 - dyskusja ogólna (91)

pl Trxior >> niedziela styczeń 22 - 22:05
Szczegóły po sezonie.
pl Trxior
Gracz
Zarejestrowany2013-04-20
pl La Zabawa
pl Azmo >> poniedziałek styczeń 23 - 10:53
Ufff.... Anihilator mnie postraszył dzisiaj, ale się udało! :D
pl Azmo
Nowicjusz
Zarejestrowany2013-05-11
pl Trxior >> poniedziałek styczeń 23 - 11:07
Gratulacje :)

Do ciekawostek dodam, że szatańska bramka Thembekila Khumelo na 2:[4] była bramką numer 666 w tym sezonie. Pod względem liczby strzelonych bramek ten sezon jest gorszy od średniej ze wszystkich wcześniejszych sezonów.
pl Trxior
Gracz
Zarejestrowany2013-04-20
pl La Zabawa
pl Nurek >> poniedziałek styczeń 23 - 11:40
Gratulacje Azmo!
pl Nurek
Gracz
Zarejestrowany2013-02-05
pl KS Nurki
pl Wojtas >> poniedziałek styczeń 23 - 14:41
Również gratuluję mistrzostwa, Azmo.
U mnie końcówka sezonu bez podstawowego bramkarza na plus, 4 pkt w tym zwycięstwo z Polonią.
pl Wojtas
Nowicjusz
Zarejestrowany2013-01-16
pl Azmo >> poniedziałek styczeń 23 - 19:37
Trix co Ciebie wzieło na tak ciekawe, ale jednak dodatkowe zajęcie? Ja może zrobie takie zestawienie siły zespołów, ale to po kilku kolejkach przyszłego sezonu, względnie po transferach.

Słabo wygląda nasza sytuacje w przyszłym sezonie w pucharach :/ Brak Polonii, brak gotharta, właściwie tylko ja i Anomander mamy rozstawienia, a reszta to świeżaki i ciężko będzie bez przychylnego losowania.
pl Azmo
Nowicjusz
Zarejestrowany2013-05-11
pl gothart >> poniedziałek styczeń 23 - 19:48
Radomiak w pucharach trochę już grał, tylko jakoś bez powodzenia.
Jak zacząłem przegrywać w pucharach, to nagle wygrywam w lidze. Szkoda, że niestety tak późno.
Oj Azmo, nie podaruję Ci w przyszłym sezonie tego finału PP :(
pl gothart
Nowicjusz
Zarejestrowany2013-06-16
pl Azmo >> poniedziałek styczeń 23 - 20:27
I z rozstawieniem w końcowych fazach eliminacji może nie być, a tam trudni rywale. Dodatkowo ja w LM to też nie wiadomo i z punktami moze byc kiepsko :/

Ja chciałem wygrać, to silnik miał inne zdanie niestety :/
pl Azmo
Nowicjusz
Zarejestrowany2013-05-11
pl Vordum >> poniedziałek styczeń 23 - 21:07
Brawo Azmo!
pl Vordum
Gracz
Zarejestrowany2013-06-12
pl Wolni Kłaj
pl Trxior >> wtorek styczeń 24 - 10:09
@Azmo Już dawno temu miałem zamiar zrobić własną formułę do obliczania ogólnej wartości każdej pozycji (gwiazdki jak wiadomo od dawna nie grają). Wziąłem się za swój zespół przed finałem i ustawiając tą taktykę wzorowalem się właśnie na tych wartościach. Dlatego też postawiłem na ryzyko z 5-3-2.

Czy będzie to działać na dłuższą metę to przekonam się w następnym sezonie jeśli tylko nie będę zapominać o ustawianiu składu.

Przypomniałem sobie wtedy o czymś takim jak właśnie tabela wszechczasow, którą ktoś kiedyś robił i postanowiłem odświeżyć to ze względu, że lubię bawić się statystykami i miałem sporo wolnego czasu.

Teraz właśnie zabrałem się za poprawienie formuły, żeby obliczyć średnia wartość wszystkich drużyn w lidze ale właściwie to zrobiłem tylko kilku zawodników z naszej ligi do testu, bo przed okienkiem nie ma to sensu. Jeszcze wszystko zależy od tego gdzie ja będę grać i czy będę miał czas na to, żeby zrobić statystyki każdej drużyny w pierwszej bądź drugiej lidze.
pl Trxior
Gracz
Zarejestrowany2013-04-20
pl La Zabawa
pl Anomander >> wtorek styczeń 24 - 10:38
Gratki Azmo, to był zacięty pojedynek do końca!
pl Anomander
Gracz
Zarejestrowany2013-03-05
pl Azmo >> wtorek styczeń 24 - 10:39, Zmieniony wtorek styczeń 24 - 10:40
Bardzo ciekawy pomysł! Z taką formułą jest jeden problem, oparta jest na subiektywnym zdaniu. Nie powiedziałbym, że 5-3-2 est ryzykowne, różne wariacje tego ustawienia są chyba obecnie najpowszechniejszą taktyką obecnie w grze.
pl Azmo
Nowicjusz
Zarejestrowany2013-05-11
pl Trxior >> wtorek styczeń 24 - 10:48
Znaczy chodziło mi, że akurat dla mnie, bo głównie stosowałem 4-4-2 lub 4-3-3, a wtedy postanowiłem się wylamac kosztem posadzenia na ławce zawodników, którzy grali wcześniej w każdym meczu prawie.
pl Trxior
Gracz
Zarejestrowany2013-04-20
pl La Zabawa
pl Vordum >> sobota styczeń 28 - 10:48
Trzecie koty za płoty... Jeszcze tylko jedne drzwi do otwarcia i jestem z Wami :D
pl Vordum
Gracz
Zarejestrowany2013-06-12
pl Wolni Kłaj