Mario >>
Środa listopad 4 - 19:39 No pamiętam jak widziałem pierwszy raz na liście transferów tego twojego Zere to miałem takie WTF? Myślę, że dołożyłeś parę naklejek za świeżaki za niego :)
A co do twojego pytania Mich, skąd Atluck wziął tyle hajsu, to jest kilka przyczyn:
- ma wyższy lvl zaplecza, zatem dalsza rozbudowa jest droższa, zatem musi więcej zbierać i odkładać przez jakiś czas, po jakimś czasie zbiera się mocna sumka
- stadion - co prawda obaj macie ten sam lvl, ale wypowiadam się bardziej na temat tego, co wiem o samych zarobkach. Większy stadion to znacznie większe przychody z biletów, np. ja zarabiam na niektórych meczach nawet 12 milionów (głównie z Atluckiem czy Mirmiłem, bo oni mają najwięcej kibiców), także takie dwa mecze z rzędu u siebie to potrafi być spory zastrzyk gotówki. Oczywiście trochę schodzi na utrzymanie, ale w ogólnym rozrachunku wychodzisz i tak na plus, no chyba że masz baaaardzo słaby skleb klubowy
- no i oczywiście transfery - Atluck, jeśli dobrze policzyłem, sprzedał 15 zawodników w zeszłym okientu (większość do banku), średnio pewnie by wyszło tak z 12-13 mln na zawodnika, pomnożyć razy piętnaście... widzisz do jakich sum to zmierza?
Ogólnie to akurat teraz to nie musisz się martwić tym, że kogoś było stać na tak duże transfery. Ty musiałeś się wzmocnić w całym składzie, by się utrzymać i żeby był sens finansowo tu być. Kupiłeś zawodników, którzy wiele już lepsi niż teraz nie będą, ale utrzymają cię spokojnie przez kilka sezonów, a może nawet pozwolą podkradać czasem punkty klubom z czołówki. Teraz buduj zaplecze i nie patrz na innych - zwłaszcza, jeśli ci inni mają przewagę roku w klubie.