Katian >>
utorak septembar 25 - 18:38 Nie do końca chodzi o kasę na rozbudowę, bo w innej lidze będę mieć jeszcze ciężej.
Może rzeczywiśćie Nefix masz trochę racji, kilka spotkań w sezonie by mi takich pasowało. Tutaj każdy mecz muszę grać na 100%, jeśli chcę walczyć o mistrzostwo lub o puchary (no w tym sezonie to akurat o puchary byłoby mi dość łatwo). Każdy rywal jest naprawdę na dobrym poziomie. Nawet jeśli są słabsze ekipy, to spokojnie z ostatniego miejsca mogą odebrać punkty, więc przy ustawianiu każdego składu trochę czasu siedzę, do tego europejskie puchary, puchar, puchar U-21 też był przez długi czas. To mi zabiera praktycznie codziennie około godziny czasu, czasem nawet 1,5 h. A radochy z tej gry jakoś nie mam i tak się zacząłem zastanawiać, zwłaszcza, gdyby udało się ugrać majstra w tym sezonie, czy jest sens tu zostawać i po co. Bo w sumie mogę odpuścić, ale jak znam siebie, jak odpuszczę, to w sumie pewnie moja przygoda z tą grą w ogóle się skończy. Ta gra jest bardzo dynamiczna, codziennie mecze i jak ktoś ma podejście takie jak ja, że chce uzyskiwać wyniki na miarę możliwości i z sezonu na sezon robić postępy, to musi codziennie trochę czasu tej grze poświęcać, a ja jak już nie raz zaznaczałem poświęcam tej grze dość dużo czasu, ostatnio zdecydowanie za dużo. Może wyprzedam ekipę i zostanę, licząc się ze spadkiem, co w sumie w tym momencie średnio mi będzie przeszkadzać, albo w ogóle się przeniosę do którejś z lig Ameryki Północnej, bo wyglądają całkiem przyjemnie. Rywalizacja jest spoko, ale dla mnie tych rozgrywek jest trochę za dużo, a ja mam taki charakter, że co do zasady nie odpuszczam - w tym sezonie np. czuję szanse na mistrzostwo, bo na półmetku mam bardzo dobry wynik, więc do każdego spotkania będę podchodził z dużym zaangażowaniem. W przyszłym sezonie na pewno, nawet jeśli zostanę, to nie będę się liczył w walce o mistrzostwo, czy pewnie nawet puchary, bo kilku zawodników muszę sprzedać (Puljic jest stary, następcy za słabi, by walczyć o najwyższe cele, więc trzymanie Munzenberga jest bez sensu, a Koskiego też sprzedam, jeśli będzie dobra oferta, jeśli nie to zostanie jeszcze na 1 sezon, o ile nie przeniosę biznesu do innej ligi).