Polonya ligi sezon 62 [2]
Forum: Ligler
Takımların son durumları ve ligler hakkında konuşabileceğiniz forum.
[Sezon III] Ogólna dyskusja (112)
Już nie rewelacyjna.
ostatnio ledwo zremisowałem ze słabiutką drużyna.
ostatnio ledwo zremisowałem ze słabiutką drużyna.
Zagłebie nic sie nie stało jest jeszcze duzo kolejek :)
Nic nie trwa wiecznie więc ja też dostanę lekcję pokory niedługo. Jutro ciężki mecz z Cracovią a ja mam skład w rozsypce. Nawet remis będzie sukcesem. Mam tylko 18 grajków z tego 4 w szpitalu więc na co mogę liczyć ?!? Do jutra część się podleczy ale to za mało. Na meczu miał być komplet ale kibice nagle mnie olali ;-) Idę dalej-boso ale w ostrogach ;-)
ŁKS nie taki ciężki mecz.
Cracovia w tamtym roku ledwo co się utrzymała.
Dla mnie najciekawsze mecze ze znajomymi czyli ŁKS oraz Zagłebie L. :)
Cracovia w tamtym roku ledwo co się utrzymała.
Dla mnie najciekawsze mecze ze znajomymi czyli ŁKS oraz Zagłebie L. :)
Jakieś fatum czy co ? Ograłem Cracovię 4-1 i nie wiem jak to się stało. Zarobiłem na tym meczu ok. 200k i to jest jakiś plus. Czym mam gorszy skład (kontuzje,przemęczenie) tym moje juniorki więcej chcą udowodnić i wygrywają. Jutro kolejny arcyciężki i ważny mecz z rewelacją sezonu ztnz. Za godzinę mają mecz i muszą wygrać 3-0 żeby się ze mną zrównać. Mają genialnego snajpera więc wszystko możliwe. Ten sezon uważam za najciekawszy i bardzo trudny. Ale jeszcze lepsze szopki odchodzą w 1 lidze. Jednak tam dochodzą mecze pucharowe tego samego dnia co ligowe i jest problem z regeneracją kondycji. Po 4 meczach mam 1/3 ilość pkt. co w poprzednim sezonie (49) więc jest dobrze ;-)
KOCHAM HUTNIKA CHORZÓW i ich bramkarza. Bez podtekstów proszę bo to co oni zrobili z ztnz to majstersztyk ;-)
Gratuluję ŁKS wygranej.
Niezłe baty mi dałeś :)
Liczyłem po cichy może na jakiś remis a tu taka porażka.
Priorytetem dla Cracovii jest środek tabeli na więcej nie mam co liczyć tym bardziej że dopiero ją rozbudowuje.
Teraz musze uzbierac 500 kibiców żeby rozbudować stadion an poziom 2 :)
Jutro za pewne też dostane srogie lanie od Zagłębia :(
Niezłe baty mi dałeś :)
Liczyłem po cichy może na jakiś remis a tu taka porażka.
Priorytetem dla Cracovii jest środek tabeli na więcej nie mam co liczyć tym bardziej że dopiero ją rozbudowuje.
Teraz musze uzbierac 500 kibiców żeby rozbudować stadion an poziom 2 :)
Jutro za pewne też dostane srogie lanie od Zagłębia :(
Zagraj 3 napastnikami bo zawsze jest szansa że któryś przyłoży nogę. Ja na jutro mam bardzo osłabionych graczy więc nie wiem jak to będzie. Najważniejsze że wciąż kręcimy się w strefie barażowej. Wojskowi też w końcu wchodzą na obroty. Moim zdaniem 1-sza piątka ligi tego sezonu to : Cracovia.Lubin,Wojskowi,ztnz i ja. Zobaczymy czy miałem nosa.
Napisze jeszcze tutaj:
@Sidney
Jak Ci życzę samych zwycięstw bez porażek, bez remisów :) Jeżeli dasz radę, acz to naprawdę trudne, ale nie zrozumiałem po prostu twojego postu :p
W połowie sezonu będzie wiadomo kto jest najmocniejszy, na razie to wszędzie są przyczajone smoki :p
@Sidney
Jak Ci życzę samych zwycięstw bez porażek, bez remisów :) Jeżeli dasz radę, acz to naprawdę trudne, ale nie zrozumiałem po prostu twojego postu :p
W połowie sezonu będzie wiadomo kto jest najmocniejszy, na razie to wszędzie są przyczajone smoki :p
Chodziło mi o potencjał kilku drużyn które mogłyby mieć jakieś iluzoryczne szanse na awans. Myślałem błędnie że w tym managerze chodzi o wygrywanie meczy i radość z tego. Po prostu fora są od poważnych dylematów a nie od okazywania szczęścia z wygranych. Zachowuję się jak rozkapryszona dziewica w ciąży i nie jest to za bardzo tolerowane. Po prostu niech ktoś weźmie Nokię 6300 i ustali własny,dowolny skład na mecz ! NIE DA SIĘ ;-( To rosyjska ruletka a każda wygrana to pusta komora nabojowa. Ale kto gra na kompie lub smartphonie ma głęboko gdzieś moje problemy z brakiem obsługi kilku kluczowych opcji. Najlepiej będzie jak samotnie pogrążę się w żałobie nad moim psim żywotem a na forum niech piszą mądrzejsi ode mnie !!!
Jeżeli piszesz na nokii to i tak spory sukces że jesteś aktywny i że masz ostatnio taką formę dobrą, ja już myślałem ze po poprzednim sezonie że nigdy Ci się nie uda powalczyć o awans skoro co rusz są lepsi pretendenci do awansu.
Czy tutaj jest ruletka? Nie powiedziałbym. Dużo większe szanse mają kluby grające u siebie na wygranie meczu, to raz. Dwa.. jeżeli dobrze przyjrzeć się, porozmawiać z managerami z TOP 1 ligi, to sukces kryje się właśnie w zawodnikach i dobrym ustawieniu składu. W każdym razie ja tak uważam... bo jak pomęcze się pomyślę nad ustawieniem to nawet udaje mi się wygrać z silniejszymi.
Sam mój awans do 1 ligi w 1 sezonie to też zwiększone zaangażowanie w klub i ustawienie, bo w pierwszej połowie sezonu nie szło mi za dobrze, ale w chwili zajrzało widmo że nie dostanę się do baraży, to dałem kilku kopaczom kopniaka w 4L i zaczeli wygrywać :)
A co do twojej metafory: większa ruletka jest w innych managerach takich jak MZ, HT itp... tam albo rewolwer jest w pełni załadowany, albo nie ma w ogóle naboi. Czyli albo wygrywasz cały sezon, albo cały sezon przegrywasz. Nie ma nawet cienia szansy zwycięstwa z najsilniejszym. Tutaj lider który będzie wygrywał ze wszystkimi, może się poślizgnąc na tym co ma ostatnie miejsce w lidze. Myślę że to w porządku.
Aha: zapraszam na mój mecz w Pucharach Europejskich:
http://rockingsoccer.com/pl/football/info/match-271870/fixture
ostatni mecz rundy 3
Czy tutaj jest ruletka? Nie powiedziałbym. Dużo większe szanse mają kluby grające u siebie na wygranie meczu, to raz. Dwa.. jeżeli dobrze przyjrzeć się, porozmawiać z managerami z TOP 1 ligi, to sukces kryje się właśnie w zawodnikach i dobrym ustawieniu składu. W każdym razie ja tak uważam... bo jak pomęcze się pomyślę nad ustawieniem to nawet udaje mi się wygrać z silniejszymi.
Sam mój awans do 1 ligi w 1 sezonie to też zwiększone zaangażowanie w klub i ustawienie, bo w pierwszej połowie sezonu nie szło mi za dobrze, ale w chwili zajrzało widmo że nie dostanę się do baraży, to dałem kilku kopaczom kopniaka w 4L i zaczeli wygrywać :)
A co do twojej metafory: większa ruletka jest w innych managerach takich jak MZ, HT itp... tam albo rewolwer jest w pełni załadowany, albo nie ma w ogóle naboi. Czyli albo wygrywasz cały sezon, albo cały sezon przegrywasz. Nie ma nawet cienia szansy zwycięstwa z najsilniejszym. Tutaj lider który będzie wygrywał ze wszystkimi, może się poślizgnąc na tym co ma ostatnie miejsce w lidze. Myślę że to w porządku.
Aha: zapraszam na mój mecz w Pucharach Europejskich:
http://rockingsoccer.com/pl/football/info/match-271870/fixture
ostatni mecz rundy 3
Cracovia wcale o wiele gorsza odemnie nie jestes wiec masz szanse u siebie wygrac :)
Ostatni raz powiem o co chodzi. Nie mogę wystawić takiego składu jaki chcę bo to system za mnie myśli. Funkcja AUTO nie wystawia najsilniejszego składu i nie pozwala na dowolne ustawienia taktyki. Bywało że na bramce grał obrońca. Także zawodnicy nie zawsze grają na nominalnych pozycjach i stąd zamieszanie. Mnie dobrze idzie w ustawieniu 3-5-2 a ostatnio cały czas mam 4-4-2 i nie mogę tego zmienić. Tylko tyle chcę dodać. Musiałem wywalić cały skład i zostawiłem tylko 18 graczy. W razie kontuzji jestem pogrzebany żywcem. 3/4 graczy to juniorki i jak mam danego dnia pierwszy mecz U-21 a potem ligę to oni ze zmęczenia ledwo powłóczą nogami po boisku. Dlatego cieszyła mnie każda wygrana. W obsłudze tego managera odstaję od innych więc stąd ten hurra-optymizm. Jestem jednak realistą i wiem że przegram kilka meczy które powinienem wygrać bo takie są założenia tej gry. Nie można być wiecznie na szczycie i trzeba o tym wiedzieć ;-)
Ledwo uszedłem z życiem po genialnych zagraniach ztnz. Dla mnie ten remis to sukces bo okropnie byłem naciskany a pod koniec te kornery już widziałem w swojej bramce. Zntz to okropnie silna drużyna z genialną parą pomocnik+snajper którzy rozumieją się bez słów. Teraz trzymam kciuki za remis w meczu Cracovia-Zagłębie L. bo to sprawiedliwy wynik nikomu nie szkodzący. Wojskowi też mają z górki więc w tabeli za dużo się nie zmieni ;-)