Liga de Bosnia-Herzegovina temporada 8
Foro: Foro de la liga
Debate acerca de tu liga: ¿Quiénes son los favoritos para ganar la liga esta temporada? ¿Quién jugará la promoción o descenderá? ¿Cómo te irá en la copa?
Volver a la página principal del Foro
Evropska takmičenja (184)
Čestitam Džidžikovcu i FGR-u! Što se mene tiče, završio sam sa Ligom šampiona, sinoć težak poraz od Retarda iz Danske 6:3. Bez prvog golmana nisam imao šanse. Ima i uzvrat, ali izgubio sam nadu. Nadati se da ću nastaviti u Evropskoj ligi.
Inače, prvi golman mi se povrijedio u utakmici sa Baščaršijom, a drugo poluvrijeme sam odigrao bez golmana na golu. I nisam izgubio.
Nameće se logičan zaključak da je u ovoj igrici bolje igrati bez golmana nego sa rezervnim golmanom.
Dokazi:
1. http://rockingsoccer.com/en/soccer/info/match-153951
2. http://rockingsoccer.com/en/soccer/info/match-277327
Inače, prvi golman mi se povrijedio u utakmici sa Baščaršijom, a drugo poluvrijeme sam odigrao bez golmana na golu. I nisam izgubio.
Nameće se logičan zaključak da je u ovoj igrici bolje igrati bez golmana nego sa rezervnim golmanom.
Dokazi:
1. http://rockingsoccer.com/en/soccer/info/match-153951
2. http://rockingsoccer.com/en/soccer/info/match-277327
Ovaj igrač koji ti je došao na gol je nerpredvidiv, što znači da će nekad odigrat impresivno, a nekad katastrofa, kad je došao na gol, vjerojatno si imao sreće pa je bio pozitivno nrepredvidiv i dobio puno bonusa, a uz to ima visoka dva obrambena skila, što je isto dosta pomoglo. Još uračunaj umor napadača itd i dobiješ rezultat 1-1 :)
Moje mišljenje
Moje mišljenje
pa da, blocking 1,8 haman ko neki golmani
FK Džidžikovac ulazi u grupnu fazu Europa Lige!
Pobjedom nad talijanskim predstavnikom, ekipom Al-Kasabe,
sarajevski mahalci su nastavili pisati istoriju. Nakon
osvajanja prvog naslova u Kupu BiH i to u premijernom
izdanju ovog takmičenja, Lobsterovu puleni su dobili puno
povjerenje i u sljedeću sezonu ušli sa gotovo identičnim
sastavom bez ikakvih pojačanja - izuzev onih iz mladog
pogona.
U prvoj utakmici su izvukli povoljnih 1:1, a u revanšu su
Kordićeva dva gola bila dovoljna za pobjedu od 2:1 i zimovanje
u Europi!
Pobjedom nad talijanskim predstavnikom, ekipom Al-Kasabe,
sarajevski mahalci su nastavili pisati istoriju. Nakon
osvajanja prvog naslova u Kupu BiH i to u premijernom
izdanju ovog takmičenja, Lobsterovu puleni su dobili puno
povjerenje i u sljedeću sezonu ušli sa gotovo identičnim
sastavom bez ikakvih pojačanja - izuzev onih iz mladog
pogona.
U prvoj utakmici su izvukli povoljnih 1:1, a u revanšu su
Kordićeva dva gola bila dovoljna za pobjedu od 2:1 i zimovanje
u Europi!
Čestitke Džidžikovcu! Mislim da ću ti se i ja pridružiti u grupnoj fazi Evropske lige, barem takve informacije imam. Nažalost, ispao sam od danskih Retarda u Ligi šampiona iz dvije dobre utakmice.
Ako ništa drugo, četiri ekipe ostaju u Evropi, dovoljan argument da zamolimo Vincenta da proguramo još koje mjesto koje vodi u Evropu za iduću sezonu. To je moj prijedlog.
Ako ništa drugo, četiri ekipe ostaju u Evropi, dovoljan argument da zamolimo Vincenta da proguramo još koje mjesto koje vodi u Evropu za iduću sezonu. To je moj prijedlog.
Neka to Ojdanić kao selektor i visoki predstavnik obavi, moj je prijedlog :)
evo grupe izvucene, Dzidzikovac i Unita Kup UEFA (po mom), FK Zeljeznicar i FGR Čempjons lig (po Konjicu). Sretno vam, i bacite ponekad neki izvjestaj, ne mozemo mi ostali pofatati rezultate, desavanja, i tako to...
jao debila morali su ponoviti izvlačenje jer je bilo timova iz iste države u istim grupama...i ja naravno prvi put budem u grupi koju mogu proći a drugi put pretešku dobijem...
Željezničar je u Dolini ćupova ugostio FC Beawulf iz Holandije. Povreda prvog iz stoperskog para Yim-Russia, prije ovog meča zadala je mnogo glavobolja menadžeru Plavih, a uzmemo li u obzir utakmice U21 i državni Kup prije ovog meča, problema nije manjkalo. Ipak, Butkowski odlučuje halaliti najmasovnije takmičenje, te se u potpunosti posvećuje Ligi prvaka.
Umjesto Yima priliku dobija Sima Vurnik, na poziciji desnog beka, a ovaj dvadesetdvogodišnjak sjajno se revanširao stručnom štabu. Iako je odbrana Željezničara dva puta loše reagirala nakon kornera Holandeza, te im dopustila da u dva navrata budu u prednosti u ovom meču, igrač utakmice Kevin Hackl sa dvije asistencije, Sten Marinković sa dva pogotka, te pomenuti Sima Vurnik i Florian Chupe sa po jednim, rješavaju ovu utakmicu u korist bh. šampiona.
- "Nisam vjerovao da ću uopšte i dobiti priliku na ovoj utakmici, ali kada mi je jutros trener rekao da se dobro zagrijem i da ću igrati na desnoj strani odbrane, tresao sam se kao prut. Gol posvećujem Vincentu de Boeru, pa nek' nam opet smanji broj klubova u Euro takmičenjima",izjavio je danas raspoloženi Sima Vurnik.
Željezničar već za pola sata igra prvenstvenu utakmicu protiv Kupusara, a u ovom meču definitivno će biti pošteđenih.
Umjesto Yima priliku dobija Sima Vurnik, na poziciji desnog beka, a ovaj dvadesetdvogodišnjak sjajno se revanširao stručnom štabu. Iako je odbrana Željezničara dva puta loše reagirala nakon kornera Holandeza, te im dopustila da u dva navrata budu u prednosti u ovom meču, igrač utakmice Kevin Hackl sa dvije asistencije, Sten Marinković sa dva pogotka, te pomenuti Sima Vurnik i Florian Chupe sa po jednim, rješavaju ovu utakmicu u korist bh. šampiona.
- "Nisam vjerovao da ću uopšte i dobiti priliku na ovoj utakmici, ali kada mi je jutros trener rekao da se dobro zagrijem i da ću igrati na desnoj strani odbrane, tresao sam se kao prut. Gol posvećujem Vincentu de Boeru, pa nek' nam opet smanji broj klubova u Euro takmičenjima",izjavio je danas raspoloženi Sima Vurnik.
Željezničar već za pola sata igra prvenstvenu utakmicu protiv Kupusara, a u ovom meču definitivno će biti pošteđenih.
FK Džižikovac je loše startao u grupnoj fazi EL.
Kao i u ligi, sastav je opet kreirala sekretarica
sa svojom famoznom 4-2-4 formacijom i sa gostovanja
su se vratili sa 3 gola u svojoj mreži i bez ispaljenog
metka.
Statistika pokazuje da su ekipe bile podjednake,
ali poraz od 3 gola razlike vjerovatno znači i smjena
sekretarice. Šta li će na stalne smjene sekretarica
reći gđica Lobsterka, ostaje da se vidi.
Kao i u ligi, sastav je opet kreirala sekretarica
sa svojom famoznom 4-2-4 formacijom i sa gostovanja
su se vratili sa 3 gola u svojoj mreži i bez ispaljenog
metka.
Statistika pokazuje da su ekipe bile podjednake,
ali poraz od 3 gola razlike vjerovatno znači i smjena
sekretarice. Šta li će na stalne smjene sekretarica
reći gđica Lobsterka, ostaje da se vidi.
Bravo Butkowski! Neka si utrpao tim holandskim smradovima. Ali, evo vidim, umor je odradio svoje, poraz od Kupusara. Ja sam odigrao nevjerovatnu, više vaterpolo utakmicu, i utrpao ludim Špancima 9 komada. Obećavajuća prva utakmica u Ligi Evrope, ali iznenađujuće malo para. Lobster, naštimaj formaciju unaprijed dva-tri dana. :)
FGR je u grupi sa prvakom Rusije sa kojim smo bara bara i sa dvije strašne ekipe jedne od najjačih na igrici,Hapoel Haifa i Manchester United.U prvom kolu gostovali smo u Rusiji ,gubili 0-2 okrenuli na 3-2 i primili ga u stotoj minuti za konačnih 3-3 ,bili smo bolji,šteta.Jutros smo ugostili Manchester i poveli već u 3 minuti ali su izjednačili u 11 i to je bilo to,završilo 1-1.Imali svoje šanse i mi i oni,u zadnjih 15 min mi imali 3 oni nijednu al Bože moj da je neko ponudio bod vjerovatno bi prihvatio.U svakom slučaju 2 boda iz 2 kola,ambicije ostaju iste kao i prije početka a to je treće mjesto i nastavak takmičenja u Evropskoj ligi,ključna bi trebala biti tekma sa rusima na svom terenu.Može se igrati i sa ovim jačim pokazao sam i ja i Željezničar kojem čestitam na dvije uvodne pobjede.
Jeben je tempo, domaće prvenstvo mi ispašta zbog avanture u Evropi, ali ta avantura i dalje traje. Prije početka takmičenja nisam se nadao ni tom trećem mjestu, a Boga mi sad već apetiti rastu.
Danas derbi sa Unitom, meni je ekipa skršena, još su i repke morale igrati juče... ipak, svima je tako, nemam pravo na kukanje. Idemo namučiti Mukya.
Danas derbi sa Unitom, meni je ekipa skršena, još su i repke morale igrati juče... ipak, svima je tako, nemam pravo na kukanje. Idemo namučiti Mukya.
Unità pak nema sreće u Evropi. Iako smo u potpunosti nadigrali ekipu SC Houtsnippers, poraz u Holandiji. Tom porazu najviše je pridonijela nova povreda prvog golmana ekipe, koji uspijeva ono što drugi rijetko mogu - povrijediti se u apsolutno svakoj utakmici. Smradac neće nastupiti ni u večerašnjem derbiju, tako da ekipa Željezničara ima dobru šansu da utrpa nekoliko golova. Nadam se samo da napad predvođen umornim Dedićem neće zakazati.