Liga de Polonia temporada 44

Foro: Foro de la liga rss-feed

Debate acerca de tu liga: ¿Quiénes son los favoritos para ganar la liga esta temporada? ¿Quién jugará la promoción o descenderá? ¿Cómo te irá en la copa?

Volver a la página principal del Foro

Sezon 35 (153)

pl Vincente >> jueves enero 4 - 21:24

Koski to gwiazdeczka w naszej lidze. Dziwne że przy tak doświadczonej obronie jakoś nie prezentuje się co najmniej bardzo dobrze.

PS> mieliście kiedyś trzy wyjazdowe mecze w lidze z rzędu? :D 

pl Vincente
Usuario
Registrado2014-05-29
pl Allocer >> jueves enero 4 - 22:21

ja mam nadzieje ze Ho Zhan albo Rudolf sie w końcu odblokują, zacieli sie na amen i ni cholera nawet bramki nie mogę trafić.. katastrofa.

pl Allocer
Usuario
Registrado2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Allocer >> viernes enero 5 - 17:14

dzisiaj moja ferajna nie oddała ŻADNEGO strzału na bramkę przeciwnika. pieprzony realizm RS.

pl Allocer
Usuario
Registrado2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Szakal >> viernes enero 5 - 22:43

Vinc, ponowię pytanie. Skoro jest taka przepaść jak mówisz to dlaczego Mzks radzi sobie tak dobrze, Pieswagrys, Allocer, Twierdza trochę wcześniej? Ten sezon to nie jest kwestia przepaści tylko pewnych rzeczy nie oszukasz. Możesz mieć super taktykę, ale jak ktoś ma skład mocniejszy średnio o 1-1.5 gwiazdki to mega ciężko jest urwać punkty. Ani Kluski ani Boom raczej nie spodziewali się awansu, skończyli ligę na 4 i 5 miejscu. Żeby nazwać to przepaścią potrzeba więcej przykładów niż tylko 1 sezon, który wypada blado.

pl Szakal
Usuario
Registrado2014-11-10
pl wielgachny >> sábado enero 6 - 06:37

No kolejny pkt zbieramy i zbieramy na te baraze: )

pl wielgachny
Usuario
Registrado2014-07-30
pl Katian >> sábado enero 6 - 09:24

Ja to już tylko czekam na koniec sezonu. Pod koniec pewnie będę musiał walczyć o utrzymanie :'( Po sezonie pół składu wyleci na zbity pysk.

pl Katian
Usuario
Registrado2013-06-16
pl Biały Legion
pl wielgachny >> sábado enero 6 - 09:38

Uuuu konkretne przemeblowanie widze Katian

pl wielgachny
Usuario
Registrado2014-07-30
pl MAT >> sábado enero 6 - 10:29

Ma ktoś wgląd co daje 12 poziom akademii?

pl MAT
Usuario
Registrado2014-06-04
dk Mystic Warrior Copenhagen
pl Katian >> sábado enero 6 - 10:34

Półmetek za mną. 21 punktów, w tamtym sezonie startowałem 2 rundę z 22, czyli nie jest jakoś znacząco gorzej. Byle tylko runda rewanżowa była taka jak w tamtym sezonie (34 punkty).

pl Katian
Usuario
Registrado2013-06-16
pl Biały Legion
pl Vincente >> sábado enero 6 - 12:46

Szakal. Zauważ że MZKS jak i Pieswasgrys mają już ogranie w pierwszej lidze. Allocer ma solidny skład i z powodzeniem może bujać się w pierwszej lidze co z resztą pokazuje. Macieja zespół od zawsze miał potencjał na gre na najwyższym krajowym poziomie.

Głównie chodziło mi o to że nie widze w drugiej lidze zespołów co mogą na dłużej zadomowić się w pierwszej. Większość zespołów które awansują odbijają się o ściane. Chyba sam zauważysz że rywalizacja co sezon z zespołami które ogrywają się z różnymi skutkami w europejskich pucharach jest na nieco innym poziomie niż rywalizacja z czołówką drugiej ligi. Oczywiście dochądzą do tego aspekty lepszych zawodników, gwiazdek itp ale ja na gwiazdki akurat nie patrze. Porównaj zawodników idywidualnie między drużynami średniaków pierwszej ligi a czołówki drugiej ligi. Zazwyczaj w obrońcach jest dość podobnie bo są to poliskilowe pozycje ale jeśli porównasz pomocników i napastników wychodzi to blado dla drugoligowców...

Nie chce mi się już wałkować tego tematu. Akurat to że tobie bardzo kibicuje wiesz od dawna nie tylko z tej gry. G2G górą!

pl Vincente
Usuario
Registrado2014-05-29
pl wielgachny >> sábado enero 6 - 20:21

G2g zobaczylem swietna gra dla gimbazy bardzo ambitna

pl wielgachny
Usuario
Registrado2014-07-30
pl Nefix >> sábado enero 6 - 23:14

ej ej obecnego g2g na ktore kazdy wchodzic to gowno z idealnym targetem na gimbaze. Stara wersja z 2009r byla normalna powazna gra ale porzucona przez admina upadla. Realizujac swietny projekt "nowego g2g" olal wszystko i nowe g2g wypuscil juz tajemniczy inwestor ktory to wspanialy projekt zostal olany przez stara generacje g2g. Nie mam pojecia co dzieje sie na nowej wersji bo zajrzalem tam raz zaraz po powstaniu

pl Nefix
Usuario
Registrado2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl wielgachny >> domingo enero 7 - 07:12

To fakt mowie o nowej wersjii,stara ma dobre opinie

pl wielgachny
Usuario
Registrado2014-07-30
pl Szakal >> domingo enero 7 - 07:18

Vinc, ale ile tych drużyn gra w europejskich pucharach? Co sezon są to praktycznie te same drużyny, które oczywiście, że odskakują reszcie, ale nie ma co się dziwić, bo są to(tak przypuszczam) duże, dodatkowe przychody. Ja osobiście sam nie pcham się do 1 ligi, bo nawet akademii nie mam na 10 poziomie, a pod względem 'gwiazdek' mam jeden z gorszych składów w 2 lidze. Po prostu ciężko nazwać przepaścią coś, co ma miejsce tylko w tym sezonie. Nie pamiętam, by była taka sytuacja w poprzednich sezonach, żeby beniaminkowie zbierali tak mało pkt. Przypomnę, że Kluski i Boom to drużyny 4 i 5 poprzedniego sezoni 2 ligi. Wiem, że mi kibicujesz i z wzajemnością. :D 

Co do g2g to dokładnie jak Nef pisze, na nową wersję ja również wszedłem raz, pierwszy i ostatni. Stara wersja to zupełnia inna bajka, ale żeby zrozumieć fenomen tej gry to trzeba było być w niej dobre pare lat temu.

pl Szakal
Usuario
Registrado2014-11-10
pl Katian >> domingo enero 7 - 15:30

A do mnie dziś uśmiechnęło się szczęście :D Pierwszy raz w tym sezonie, czaicie? :):)

pl Katian
Usuario
Registrado2013-06-16
pl Biały Legion