Anläggningar: Scoutkontoret

Scoutkontoret har följande funktioner:

- Den låter dig söka efter övergångslistade spelare.

- Den låter dig göra en datoranalys av dina kommande matcher

- Den låter dig ha koll på ett antal spelare du är intresserad av.

Du behöver en arena, träningsanläggning och ha slutfört första delen (15 delar) av introduktionen innan du kan bygga ett scoutkontor.

Övergångslistan

I scoutkontoret kan du ställa in en spelarprofil att söka efter på övergångslistan . Desto högre nivå på ditt scoutkontor desto fler sökalternativ blir tillgängliga.

För varje nivå hos ditt scoutkontor får du välja en region som du vill söka i. Den första regionen kommer alltid att vara den din liga är i. Ytterligare områden kommer att ha en utforskningstid på 24 timmar. Efter den tiden kommer du att kunna se spelare ifrån ligorna i den nya regionen också.

Urvalslistan

När du har ett scoutkontor tillkommer en knapp på spelarnas översiktssida för att lägga till spelaren till urvalslistan. Dessa spelare kommer att visas i fet stil i matcher och kan lätt hittas senare. Det kan vara användbart om du hittar en spelare du är intresserad av att köpa men inte har pengar till ännu. Desto högre nivå på kontoret desto fler spelare kan sättas på urvalslistan .

Datoranalyser

Datoranalyser låter dig testa din laguppställning i en match mot laguppställningen din motståndare använde i den senaste matchen. Varje gång du begär en analys simuleras 5 matcher och du visas utfallet genom statistik. Det kan ge dig en uppfattning om hur ditt lag kommer att prestera.

Den här funktionen fungerar bara som en fingervisning. Ditt scoutkontor kan inte förutsäga framtiden. Inga garantier kan lämnas att själva matchen kommer att likna vad som ses i analysen. Man vet aldrig vilken laguppställning din motståndare så småningom kommer att använda och trötthet och skador beaktas inte.

Oavsett är det ett mycket användbart verktyg för att ta reda på styrkor och svagheter hos ditt lag.