Giải vô địch quốc gia Ba Lan mùa 47 [2]

Diễn đàn: Diễn đàn giải đấu rss-feed

Thảo luận về giải đấu hiện tại, ai sẽ là ứng cử viên cho chức vô địch mùa giải này? Ai sẽ thăng/xuống hạng, bạn có thành công tại giải thi đấu?

Trở lại mục lục diễn đàn

[Sezon VII] Ogólna dyskusja (189)

pl Sekker >> thứ năm tháng 1 23 - 21:17
Tutaj jest Twój problem, że stoisz w miejscu, bo uważasz, że nie da się pójść wyżej i wbić do elity. Błąd, da się to zrobić tylko trzeba czasu i odpowiedniego zarządzania klubem.
pl Sekker
Người dùng
Đăng ký2013-05-22
pl Azmo >> thứ năm tháng 1 23 - 22:18
Powrotu nie planuje ;)

Wiadomo, że na starcie czekać mnie będzie zażarta walka o utrzymanie, bo poziom jest znacząco wyższy. Z sezonu na sezon jednak i ja bd coraz silniejszy.
pl Azmo
Ma mới
Đăng ký2013-05-11
pl Sidney68 >> thứ sáu tháng 1 24 - 00:21
Nikogo nie chciałem urazić. Faktem jest,że SYSTEM wybrał mnie, Obrę i jeszcze kilku innych do dawania tyłka w każdym meczu. Na drugim biegunie są drużyny które w łatwy sposób mają awans rok po roku. Moim zdaniem tak jest ustawiony silnik meczowy. Team'y awansujące np.do naszej ligi to średniaki ze słabymi składami. Ale potem cały sezon wszystkich kiwają jak chcą. Czy to przypadek ? Tak ma być i już. A skład czy taktyka to może 30% sukcesu. Nie jestem zawiedziony moim miejscem w tabeli,bo od początku byłem skazany na pożarcie. Nic nie pomogły analizy rywali ani kombinacje z ustawieniami. Mam tylko jedną 11 i problem ze zmiennikami więc pole manewru mam ograniczone do zera. Zobaczycie jak w 2 lidze namiesza niedługo Farfals-tak samo jak Obra i Nieprzewidywalni niedawno oraz Kot Harold. Tak jest to moim zdaniem zaprogramowane. Pogadamy o wynikach na koniec sezonu. Jedni mają awansować a inni spadać. Ja zostałem obecnie ukarany za marną grę przez 7 sezonów w tej samej lidze. SYSTEM wyszedł z założenia,że jak spadnę to może mnie to zmotywuje do cięższej pracy i ponownego powrotu ?!?! Nie tylko ja mam takiego pecha w tym managerze. Pogodziłem się już z losem nieudacznika ;C
pl Sidney68
Người dùng
Đăng ký2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Emes >> thứ sáu tháng 1 24 - 10:36
@Sidney68, tu system nie ma nic do rzeczy, i to nie jest tak, że drużyna, która awansowała ze średnim składem każdego objedzie, jak dobrze zarządzasz drużyną to i są wyniki. Pretensje możesz mieć jedynie do siebie.
pl Emes
Người dùng
Đăng ký2013-02-08
pl LKS Pogrom Godzimierz
pl SWN >> thứ sáu tháng 1 24 - 12:07
Prawda, w jakimś momencie Sidney coś źle ustawiłeś czy nie wiem co? i tak zostało i masz efekt
pl SWN
Người dùng
Đăng ký2013-06-09
pl Terrorym Włocławek
pl Trxior >> thứ sáu tháng 1 24 - 13:51
Pierdzielisz głupoty Sidney. Ja do 15 kolejki grałem podstawową jedenastką i prawie bez zmian w taktyce. Efekt był taki, że do tego momentu byłem liderem ligi. W drugiej połowie sezonu zacząłem już się bawić w zmienianie składu, zmienianie taktyki i zdobyłem tylko jakieś ~15 punktów.

Gdybyś kupił bramkarza na poziomie i nie kombinował w każdym meczu to o utrzymanie nie musiałbyś się martwić.
Nie ma czegoś takiego tutaj jak bóg, który rozdaje karty i już na początku sezonu zakłada sobie kto spada, a kto awansuje. Rozmawiałem na gadu gadu z Niko jeszcze przed rozpoczęciem sezonu i on sam założył sobie, że zmienia taktykę gry i nie liczy się z tym, że spadnie.

Farfals namiesza? Udało się jemu dojść do finału PP ale nie żartujmy sobie, że zdominuje tutaj całą 2 ligę i spokojnie awansuje :P Jeśli będzie potrafił wykorzystać swoją kadrę to myślę, że o baraże będzie walczył.

W 1 lidze nie ma ekipy, która ma zagwarantowane miejsce u góry tabeli. Można też z nimi walczyć, wystarczy pomyśleć :)
pl Trxior
Người dùng
Đăng ký2013-04-20
pl La Zabawa
pl Sekker >> thứ sáu tháng 1 24 - 14:02
Sindey z tego co piszesz wynika, że jest w tej grze taki ktoś kto sobie siedzi i wybiera:"dobra to teraz ty spadniesz, a ty awansujesz". No proszę Cię... Chyba tylko szukasz usprawiedliwienia dla swoich kiepskich wyników. Każdy decyduje tutaj sam o sobie i jeśli potrafisz dobrze zarządzać drużyną to możesz się do elity wbić. Uważasz, że Farfals są po prostu skazani na sukces i dlatego mu tak dobrze idzie? Ja myślę raczej, że gościu potrafi grać, dobierać taktykę i wyciągać ze swojego zespołu maksimum możliwości.
pl Sekker
Người dùng
Đăng ký2013-05-22
pl Sidney68 >> thứ sáu tháng 1 24 - 20:12
Muszę przyjąć wszystkie słowa krytyki z pokorą i uważam temat za zamknięty. Wasza racja a mój spokój. Jestem tu 7 sezon i niejedno widziałem. Już teraz gratuluję wszystkim którzy awansują do 1 ligi i pokażą mi jak zdobywa się MP i gra w europejskich pucharach. Skoro to kwestia tylko myślenia a ja mam z tym problem to chętnie popatrzę jak to robią osoby z IQ dużo większym od mojego. Szkoda że nie zabrał głosu ktoś będący w moim położeniu.Jednak to nie miejsce na filozoficzne wywody i nie wracajmy do tego więcej. W przyszłym sezonie będę podpatrywał *najlepszych* taktyków jacy dostali się do Elity i jak łoją Nurków,Pioniera i inne drużyny z obecnej TOP-5 w każdym meczu. Nie mogę się już doczekać takiego widowiska
pl Sidney68
Người dùng
Đăng ký2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Tomplus >> chủ nhật tháng 1 26 - 16:37
*** ZAPLECZA KLUBÓW ***
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AjhCYoww0W9xdFEwX3NRdTZqa1NldldMYXV1c2M1NkE&usp=drive_web#gid=0
Stan na 26 stycznia 2014 (29 kolejka - 7 sezon)

Dotyczy także 2 ligi.
pl Tomplus
Người dùng
Đăng ký2013-02-08
pl Sarmacja Będzin
pl Nefix >> chủ nhật tháng 1 26 - 18:04
Super robota ;)

Co oznaczaja w tabeli "best team" to: "S7K28" to nie moge jakos ogarnac
pl Nefix
Người dùng
Đăng ký2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl Nurek >> chủ nhật tháng 1 26 - 21:31
Pewnie najlepszy zespół w sezonie 7 w kolejce 28.
pl Nurek
Người dùng
Đăng ký2013-02-05
pl KS Nurki
pl Damiano >> thứ hai tháng 1 27 - 10:02
No i sensacja stała się faktem... 14 tyś stadion zawita do 3 ligi :/ Sekker pogrążył Sidneya strzelając mu 2 bramki i ratując w ten sposób Nankatsu Co ciekawe LKS przed swoim meczem był jeszcze w barażach Zadecydowała 1 bramka...
pl Damiano
Người dùng
Đăng ký2013-10-31
pl Tomplus >> thứ hai tháng 1 27 - 10:37
@Nurek
Zgadza się :D

Ci co kiedyś lub teraz oglądają seriale rodem z USA to tam oznaczają kolejne odcinki: S03E14 (Sezon/Seria 3 Epizod,Odcinek 14)

Jako że to robota czasochłonna (przejrzanie 32 drużyn to nie jest takie hola hop) nie będzie zbyt często aktualizowane, więc następna aktualizacja spodziewana się pod koniec kolejnego sezonu.
pl Tomplus
Người dùng
Đăng ký2013-02-08
pl Sarmacja Będzin
pl Trxior >> thứ hai tháng 1 27 - 10:42
Nikt Cię nie pogania :) Fajnie, że w ogóle ktoś robi takie statystyki, zawsze jakiś ciekawy dodatek :D
pl Trxior
Người dùng
Đăng ký2013-04-20
pl La Zabawa
pl Wojtas >> thứ hai tháng 1 27 - 15:05
Udało się dostać do baraży, teraz tylko czekam na wynik meczu New Life vs Cuprum i liczę na zwycięstwo tych pierwszych z którymi nie chcę się spotkać w barażach
pl Wojtas
Ma mới
Đăng ký2013-01-16