波兰联赛 第80赛季 [4.4]

论坛: 联赛论坛 rss-feed

讨论你的联赛,谁最有希望夺得联赛冠军,谁将升级或降级,各支球队在杯赛的状况。

返回论坛首页

Sezon 56 (57)

pl Atluck >> 星期六 一月 2 - 17:00

Cześć Panowie, a tak się od święta odezwę. Cieszyłem się, że mam w lidze większość graczy niż botów a tu czasami wyniki 8-0, 7-0 itp, liczyłem na większą walkę, ale przynajmniej cyferki się zgadzają.

Gratki dla Watachy za runde bez porażki, jest moc, może się spotkamy poziom wyżej niedługo!

pl Atluck
小有名气
注册于2013-05-29
pl Kot Harold
pl Mario >> 星期六 一月 2 - 18:19

Miejmy nadzieję! Widzę ty też się świetnie trzymasz w 4.1. Oby tak dalej!

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mario >> 星期四 一月 7 - 09:25

Teoretycznie, dopóki piłka w grze, każda drużyna może jeszcze wygrać ligę, ale chyba nie będzie przesadą, jeśli powiem, że już po ptakach, jeśli chodzi o mistrzostwo (chyba tylko Mirmił może mi jeszcze wyrwać punkty, no chyba że po drodze zdarzy się jakaś wpadka).

Za to walka o 3 miejsce jest strasznie zacięta. Cieszę się, że Swiecie, które jeszcze rok temu trenowałem, tak dobrze sobie radzi.

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mich >> 星期四 一月 7 - 11:52

Aha to mamy winowajcę całego zamieszania z BOTem ze Świecia, co niektórym mocno plany pokrzyżowali.... chciałem być na 6 miejscu ale to chyba nierealne w tym sezonie,

Mario, jak zaczynałeś trenować nową drużynę Watahę to czy miałeś znów na 4 sezony profity jako początkujący gracz (w tym 2 x wyższe zyski z biletów, krótszy czas budowy itp)? czy może tylko wprowadzenie przeszedłeś?

pl Mich
小有名气
注册于2020-06-30
pl RKS Znicz Radziłów
pl Mario >> 星期四 一月 7 - 13:45, 已编辑 星期四 一月 7 - 13:46

Wiesz, to chyba zależy od tego, jaki klub przejmujesz. Jeśli nie ma budynków w ogóle to wtedy chyba masz bonusy, ale nie wiem jak jest w przypadku klubów o niskim poziomie budynków.

Ja przejąłem Watahę jak miała poziomy 9 i 10 akademii i bazy treningowej, więc dość wysokie i tych bonusów oczywiście nie dostałem. Nie przechodziłem też powtórnie wprowadzenia.

Możliwe, że na niektóre z tych bonusów składa się pewnie czasowe konto VIP dla początkujących, które raczej nie zostaje odebrane po przejściu do innego klubu, ale też nie sądzę, by czas jego ważności byłby resetowany po zmianie klubu.

Pytasz bo gdzieś się wybierasz? Widziałem że w Palau są niezłe kluby do wzięcia, z możliwością gry w pucharach kontynentalnych.

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mario >> 星期四 一月 7 - 13:49

Tak tylko dodam, że kiedy zmieniałem klub, napisałem wiadomość z pytaniem do admina i on mi wyjaśnił to, czego nie rozumiałem. Oczywiście spytałem tylko o 2 rzeczy, żeby go nie zajmować za bardzo, dlatego pewnie w ogóle mi odpowiedział.

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mich >> 星期四 一月 7 - 17:07

Ok dzięki za odp, na razie nigdzie się nie wybieram, ale z perspektywy czasu inaczej poprowadził bym drużynę, więc przyszła mi myśl żeby zacząć od początku, tylko jak bym miał zacząć bez profitów to mija się to z celem, chodzi mi głównie o przychody ze stadionu pomnożone przez 2

pl Mich
小有名气
注册于2020-06-30
pl RKS Znicz Radziłów
pl Mirmił >> 星期二 一月 12 - 10:08

W stosunku do mojej drużyny to coś Wam za duże szczęście dopisuje w tym sezonie ;P

pl Mirmił
小有名气
注册于2015-03-24
cn FC Taijiquan
pl Mario >> 星期二 一月 12 - 10:20

Trochę szczęścia, trochę w łapę...

Ale tak szczerze, zależało ci na awansie w tym sezonie? Mnie nie bardzo, ale jak już miałem serię to uznałem, że nie będę się wykładał specjalnie, tylko zgarnę ile mogę i wrócę do 4 ligi za 2 miesiące.

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Atluck >> 星期二 一月 12 - 13:03

Mario, super podejście :D

Sczerze ja tak samo, wciąż nie wierzę, że jestem gotowy na 3ligę, ale nie wiem jakie cyrki musiałbym uprawiać, żeby nie awansować (nawet bez 2wypożyczeń, które mam). Troszkę kaski wpadnie, juniorzy powoli się rozwiną i powoli do przodu.

PS. Małe chwalenie się w jakiej to "mocnej" lidze gram, niedawno pobiłem rekord i wygrałem mecz 14:0 :D

pl Atluck
小有名气
注册于2013-05-29
pl Kot Harold
pl Mirmił >> 星期二 一月 12 - 14:59

Mi tam wsio ryba czy awansuje czy nie ... raczej chodziło mi o mecze które łatwo przegrywam a nie powinienem, bo to kartka, bo to kontuzja czy tez wszystko na raz i gram drugim składem :)

pl Mirmił
小有名气
注册于2015-03-24
cn FC Taijiquan
pl Mario >> 星期二 一月 12 - 15:46

No moim zdaniem to też dziwne, że masz taką stratę przy podobnym w poziomie składzie do mnie, no ale cóż, raz na wozie, raz pod wozem.

Aż 14:0, wow, gratki. A ja myślałem, że moje dzisiejsze 7:0 jest dobre. Chyba trzeba wzmocnić napad.

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Atluck >> 星期三 一月 13 - 08:05

A teraz ciekawostka, w sezonie 51 (i też tutaj byłem) tą ligę wygrał zespół FC Silver (wtedy KS Podgrzybki Leśne), który, co właśnie sobie uświadomiłem był klubem prowadzonym przeze mnie przez 5,5 roku od 2013 do 2018 (trochę odpuściłem granie i mnie wykopali). Spędziłem tym klubem 10 sezonów w 1lidze, lwią część czasu w 2lidze, masu czasu spędzonego na grze, a teraz kotłuje się w lidze 4.2. Był w tym roku już parokrotnie do przejęcia, może kiedyś ;)

pl Atluck
小有名气
注册于2013-05-29
pl Kot Harold
pl Mario >> 星期三 一月 13 - 08:19

No, pamiętam jeszcze te czasy, kiedy Kot Harold tułał się w dole tabeli pierwszej ligi. Aż mi się przypomniała Gwardia Opole Andromadera, której niejako "kibicowałem" (obecnie Gwardia Płońsk, 3 liga).

Też mi trochę szkoda, że przestałem grać wcześniej. Ogólnie w RS miałem dwa konta. To, którego używam teraz było pierwsze, ale znacznie mniej utytuowane. Na drugim koncie grałem znacznie dłużej. Miałem klub w lidze Liechtensteinu. Byłem przez jakiś czas trzecią siłą ligi (czyli mogłem grać w eliminacjach do ligi europy!). Któregoś dnia zobaczyłem, że jeden z klubów, chyba w polskiej pierwszej lidze, był wolny i chciałem go objąć, więc odszedłem ze swojego obecnego klubu, ale tu klops, nie mogłem objąć tego polskiego klubu, a budynki w starym klubie już spadły o 2 poziomy. Wtedy moja przygoda z RS się skończyła i dopiero po paru latach wróciłem, by objąć Swiecie, a potem obecną Watahę. Nawet nie wiecie, jakiego miałem stracha, że sytuacja się powtórzy, gdy zmieniałem Swiecie na Watahę XD

pl Mario
小有名气
注册于2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Atluck >> 星期三 一月 13 - 13:59

Tułałem, czy nie - 5miejsca w sezonie 11 (jak się nie mylę) ze składem jaki wtedy miałem nikt mi nie odbierze, wtedy silnik gry na maksa wspierał granie skrzydłowymi i dobrze to potrafiłem wykorzystać. Byłem jednak ma maksa. W plecy z zapleczem, dołowanie w 1lidze przynosiło mniejszą kasę niż czubek 2 czy nawet 3ligi (różnice nie były takie jak teraz) i rywale z niższych lig szybko się rozwijali, kiedy ja bezsensownie wykupowałem okoliczny dom starców aby uparcie trwać w tej pierwszej lidze :D

pl Atluck
小有名气
注册于2013-05-29
pl Kot Harold