League of Poland season 21

Forum: League forum rss-feed

Discuss your league, who are the favorites to win the league this season? Who will be promoted/relegated, how are you doing in the cup?

Return to forum index

Sticky Kolejne sezony w RS-71 (3639)

pl MAT >> sunday november 24 - 07:57, Edited sunday november 24 - 07:59

Pierwszy raz jestem 3 w lidze Polskiej.

W dwóch poprzednich byłem 4.

A mój zespół jest słabszy w poprzednim sezonie siła zespołu była powyżej 1 czarnej gwiazdki.

Teraz miałem trochę, więcej szczęścia w losowaniu wyników. Siłowo nie odbiega od reszty ligi.

Tylko dwa pierwsze miejsca jest większy przeskok.

2zw 1r 1p w kw. dał 1 punkt do rankingu Krajowego - coś się dorzuciłem do rankingu.

pl MAT
User
Registered2014-06-04
dk Mystic Warrior Copenhagen
pl Allocer >> sunday november 24 - 11:10

ja dałem aż jeden punkt ;)

Najwięcej punktów do rankingu mozna złapać grając te nieszczęsne rundy kwalifikacyjne. Wtedy każde zwycięstwo sie liczy. W fazie grupowej takie ogórki jak ja nic nie dorzucą.

pl Allocer
User
Registered2013-09-29
pl Poland Alloces Force
pl Feekohur >> sunday november 24 - 13:00

W sumie bolesny sezon dla Nefixa, cztery razy rywalizował o tytuł czy lepszy wynik w Europie z Nurkiem i 4 razy przegrał

pl Feekohur
User
Registered2021-07-04
pl Korona
pl Nefix >> sunday november 24 - 18:34, Edited sunday november 24 - 18:43

Jak Adaś Miauczyński. PDK hehe

Edit: w sumie to oprocz drugiego meczu w europie to same remisy. No ciezko przebic sie przez takiego GK a ze jak dochodzi do karnych to juz przerabialem slynne 11 pudel XD Chociaz wtedy to i u Nurka nikt w zespole nie potrafil strzelic karnego

pl Nefix
User
Registered2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl mocnykuba99 >> Yesterday - 14:58

No to mamy 2 beniaminkow conajmniej w 1 lidze :)

pl mocnykuba99
User
Registered2013-05-14
pl KS Dortmund
pl Mario >> Yesterday - 17:29, Edited Yesterday - 17:30

Nie wiem tylko po co tak poddawać mecz. Za bycie w 2 lidze nie będziesz mieć żadnych zysków finansowych (nie licząc może z 25 mln więcej za prawa telewizyjne, ale umówmy się, groszowe sprawy), a są straty np. ryzyko kolejnego spadku do 3 ligi (bo jednak poziom w 2 lidze jest cholernie mocno wyrównany i ciężko wyrokować kto się utrzyma) i mniejszy przyrost popularności klubu (a na niej bazowo wypełniasz stadion, który powinien być głównym źródłem dochodu). Nie żebym tutaj mówił jak ludzie mają grać, bardziej chodzi mi o to, że nie kumam decyzji o świadomym spadku w barażach jak już udało się uniknąć bezpośredniego spadku. Ja bym po prostu wyprzedał skład po barażach i spadł w następnym sezonie, a w tym czasie juniorzy by się ograli i zdobyli tą jedną-dwie gwiazdki więcej.

Czekam na wspólne mecze w 2 lidze :D

pl Mario
User
Registered2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Sidney68 >> Yesterday - 20:53

2 liga jest silna niestety. Tylko jeden do Was awansował tym razem. Zobaczymy co przyniesie kolejny sezon ?

pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Nefix >> Yesterday - 21:33

przeciez MZKS pewniaczek na 16 miejsce w nastepnym sezonie i to pewnie z  zerem zwyciestw XD

W tej 2 lidze ogral was jakis skoczek ktory pewnie nie dogra nastepnego sezonu bo bedzie zbieral becki w 1 lidze

Marecki jak spada tez lekko ogrywa 2 lige po czym spada bezposrednio po chwili

Trix przeciez tez grajac bez GK gdy w koncu spadl rozklepal 2 lige i wrocil na swoje klasyczne bujanie sie w dole tabeli 

Ale to inny przypadek

Ale mamy w 1 lidze taki Bilgoraj gdzie kazdy nastepny go z czegos okraja i odchodzi a przeciez to nie jest z jakiegos super zespolu ze na dlugo wystarczy tylko z kompletnie przecietnej Obry. Mimo to na srodek wystarczylo. Moze w nastepnym sezonie poratuje beniaminkow jakimis punktami

Do pucharow wchodza Gamonie bedac bankrutem. Ile mozna ciagnac na samym GK? Jeszcze teraz gdy pojawilo sie odchodzenie na emeryture. Chociaz zanim to nastapi i tak gracze z pola sie zestarzeja a nic nie kupi

Zeby nie Kombajn ktory jest tylko dodatkowym klubem a nie podstawowym to nie ma nawet 3 siły w lidze.

Katian nagle kupil jakiegos przeplaconego grajka nie wiem co kombinuje. Na lidera typu samograj nie bardzo sie nada wiec chyba nie wiele zmieni w lidze.

No to tyle slowotoku moze znowu sprowokuje dyskusje jak kiedys piszac o PAFie :D

pl Nefix
User
Registered2013-09-19
pl Twierdza Wrocław
pl Vordum >> Yesterday - 21:48

Nefix, żeby było śmieszniej to ten gościu co awansował to już jest nieaktywny xDD

pl Vordum
User
Registered2013-06-12
pl Wolni Kłaj