League of Poland season 45 [3.2]

Forum: League forum rss-feed

Discuss your league, who are the favorites to win the league this season? Who will be promoted/relegated, how are you doing in the cup?

Return to forum index

Sezon 8 (90)

pl Sidney68 >> sunday february 16 - 00:01
Na kolejny mecz zatrudniłem jednak już klubowego skauta. Wybrał mi optymalny skład i taktykę. Kiedyś się sprawdzał...może i teraz mu się uda ? Nie ma co kombinować samemu bo potem tylko płacz. Na razie nie jest tak tragicznie,tylko 7 pkt. straty do lidera. 3 wygrane mecze i będę bliżej czuba tabeli. W końcu muszę pozbyć się tego pecha. Zauważyłem,że źle się dzieje od czasu gdy SYSTEM nagminnie zamienia mi białe koszulki na zielone. Tylko w tym zestawie ciuchów zaważyłem takie anomalie. Nawet nasza A-kadra grała kilka meczy na zielono-czerwono ??? Nieraz wskakują białe koszulki ale szybko zmieniają kolor na zielony. Nie jestem przesądny ale irytuje już mnie to. Na razie będę utrzymywał,że moja zła forma to wina zielonych koszulek. Zresztą zaraz zmienię zestaw kolorów i zobaczymy co się stanie w dłuższym czasie. To jakiś błąd,którego nawet Anomander nie może się pozbyć bo przecież nigdy w życiu nie ubrałby naszej kadry na zielono ;D
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Damiano >> sunday february 16 - 08:16
Sidney świetne masz teorie spiskowe :) Fakt faktem, że każdy ma swoje jakieś zabobony i wierzy w coś innego :P

Ten mecz pokazał jak dużą wartość ofensywną ma drużyna Gotharta.Całe szczęście daleko do naszej wspólnej rywalizacji w lidze, także za szybko się o tym nie przekonam...

Sporo wolnych drużyn się zrobiło w 2 jak i 3 lidze, a najciekawszym kąskiem będą na pewno Nieprzewidywalni oraz mimo niskiej pozycji w tabeli Nankatsu.
pl Damiano
User
Registered2013-10-31
pl Sidney68 >> sunday february 16 - 10:16
U mnie teorie spiskowe będą na porządku dziennym,zwłaszcza po dzisiejszym wesołym meczu. Po pierwsze nie naliczyło mi kibiców ? Zamiast mieć +20 % do frekwencji dostałem tylko +10 kibiców. Oglądanie zacząłem przy 7006 kibiców a skończyłem przy 7026 za 2 osoby oglądające...straciłem 1408 kibiców i niezłe pieniądze za bilety. Może Anomander to później sprawdzi jak dam mu cynk.
A sam mecz to masakra-tracę bramkarza i na jego miejsce wchodzi obrońca,potem do szpitala trafia pomocnik. Jak tu się cieszyć ? Masakra i tyle !!! Oczywiście wezmę Damiano Twoje rady do serca ale czy to coś zmieni ?
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Damiano >> sunday february 16 - 13:51, Edited sunday february 16 - 13:52
Nadal pozostaję niepokonany. 1pkt z Nankatsu przed rozpoczęciem sezonu brałbym w ciemno, jednak patrząc na ich obecną dyspozycję to jednak jestem lekko rozczarowany.Niestety prawda jest taka że mając jednego dobrego napastnika ciężko jest wygrywać mecze.

Sidney uparł się by zmieniać bramkarza w przerwie meczu i dostał dziś nauczkę, ciekawe czy wyciągniesz wnioski :P Mimo wszystko i tak powinien to wygrać 3-2, czemu nie mógł strzelić gola to musi się chyba zapytać samego programu odpowiedzialnego za silnik meczowy. Może to pech ale.... ile można mieć .... pecha...
pl Damiano
User
Registered2013-10-31
pl Sidney68 >> sunday february 16 - 22:37
http://historiafutbolu.fm.interia.pl/taktyka.htm
Zapraszam na tą stronkę wszystkich pechowców takich jak ja ;D Wrzucajcie też podobne linki bo to się przyda każdemu. Dawajcie tu też swoje spostrzeżenia i porady bo obecnie to ja całkiem już ogłupiałem. Zobaczcie też na ostatnie wyniki 3 najwyższych naszych lig. To kompletny Matrix co się dzieje z wynikami i ich wysokością. Teraz to mamy już prawdziwą rosyjską ruletkę i mogę powiedzieć: wiem,że nic nie wiem ;D Dajcie z siebie wszystko jutro w PP !!!
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Sidney68 >> monday february 17 - 02:54
Nie tylko brak kasy za bilety ale i z popularnością się też poknocíło. Dałem już znać Anomanderowi...może to odkręci !?!?
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Damiano >> tuesday february 18 - 14:02
No i pierwszy słabszy mecz miał właśnie miejsce.Zdominowali mnie w środku pola, a także bardzo słaba postawa środkowych obrońców zdecydowały, że pierwsza porażka stała się faktem.Najważniejsze to wygrywać mecze u siebie, a góra tabeli nie powinna mi odjechać.
Powodzenia.

W pucharze Polski oczywiście do przodu :)
pl Damiano
User
Registered2013-10-31
pl Sidney68 >> tuesday february 18 - 16:58
U mnie PP też zaliczony na + . Śląsk jednak w lidze mi dokopał 3-2. Czarna seria trwa w najlepsze. 2 następne kolejki będą ważne dla mnie...trzeba uciekać ze strefy spadkowej. A ty Damiano jak mogłeś przegrać ? Masz chyba najlepszą drużynę w lidze obecnie po Bratrstwie !!! Nie ma co płakać bo jeszcze wiele meczy przed nami.
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl gothart >> tuesday february 18 - 23:14
Mam dwóch reprezentantów swoich krajów w tym reprezentanta Polski :)
pl gothart
Newbie
Registered2013-06-16
pl Sidney68 >> wednesday february 19 - 18:50
Ja mam w kadrach narodowych 4 graczy: 2 Tajów i po jednym z Algierii i Mali. I jak widać nic z tego nie wynika na razie...
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Sidney68 >> thursday february 20 - 05:01
http://rockingsoccer.com/pl/football/info/player-460739M
Jakbym miał takie cudowne dziecko to bym wygrał LM ;D A na razie kombinuję jak wygrać z Nakatsu za 5 godz. Ustawiłem grajków chyba dobrze...tylko jak wyautować z gry ich snajpera ? Mam nadzieję,że tym razem defensywni pomocnicy pomogą obrońcom w swojej robocie ! Tym razem powinienem w końcu wygrać i to wysoko. Pomarzyć dobra rzecz...ale nic innego mi nie zostało. Jakaś apatia panuje w ekipie i nie wiem co robić. Przestali strzelać gole na zawołanie. A może to bojkot mojej skromnej osoby ? Dywersja czystej wody. Jak znajdę prowodyrów to sprzedam ich za psie grosze do ligi marsjańskiej...na Ziemi nie zaznają spokoju ;D Może ten dzisiejszy mecz będzie przełomowy ? A może znowu dno. Nic już mnie nie zadziwi w tym managerze...Damiano-dawaj czadu bo Ci czołówka ucieka ;D
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Sidney68 >> thursday february 20 - 07:06
Początek kolejki wesoły...Tajfun i Šląsk wygrali...teraz Damiano MUSI też wygrać,żeby ich przeskoczyć. Łatwizna !!!
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Damiano >> thursday february 20 - 08:52
Gram z ostatnia drużyna w tabeli która nie zdobyła nawet punktu na wyjeździe i ma stosunek bramek 2-6.Nie wyobrażam sobie ze nie wygram tego meczu... W piłce wszystko jest możliwe ale bez przesady :P 3 pkt muszą zostać w Łodzi.

Licze ze LKS się dziś w końcu przełamie i wygra, choć Nankatsu w ostatnich dniach jest w formie :/

Powodzenia.
pl Damiano
User
Registered2013-10-31
pl Sidney68 >> thursday february 20 - 13:07
U mnie według zapowiedzi...+3 pkt. Tym razem poświęciłem trochę czasu na szukanie słabych stron rywala i opłaciło się ;D Jutro zrobię to samo w PP,bo gram ze średniakiem. Zobaczymy jak wyjdzie,bo na papierze jest extra...Ale już koňczą się słabe drużyny i zaczyna się bieg pod górkę...Powodzenia wszystkim !!!
pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Damiano >> thursday february 20 - 18:21, Edited friday february 21 - 15:02
Uff... Ahacić uratował mnie w 84min zdobywając zwycięskiego gola.Dziś zauważyłem, że gram zbyt defensywnie. Chyba pora przestawić drużynę w meczach na własnym boisku, bo z Gothartem i RKS-em na defensywnej strategii mogę się nieźle przejechać.

P.S. Ja już zakończyłem swoją przygodę w pucharze. Przegrałem z 6-ligowcem po karnych, cóż teraz pozostała mi jedynie walka o awans.

Jutro wymagane zwycięstwo z Gdańskiem, ale jak będzie to się dopiero okaże...
pl Damiano
User
Registered2013-10-31