League of Poland season 82 [3.2]

Forum: League forum rss-feed

Discuss your league, who are the favorites to win the league this season? Who will be promoted/relegated, how are you doing in the cup?

Return to forum index

SEZON 63 (83)

pl Mario >> wednesday december 8 - 15:55

W sumie mnie by było stać na takiego grajka, ale raczej nie warto, muszę zbierać siły i myśleć długofalowo. Dwunasty level bazy sam się nie zbuduje :D

pl Mario
User
Registered2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mich >> friday december 10 - 16:19, Edited friday december 10 - 16:45

Pierwszy mecz w pucharze U21 był ciężki i wyrównany ale wygrałem i to ze smokami, to dobrze rokuje w następnej rundzie, okienko transferowe owocne, więc jestem happy

pl Mich
User
Registered2020-06-30
pl RKS Znicz Radziłów
pl PolishPower >> friday december 10 - 18:49

remis na wyjezdzie ze szwagrami ,nie jest zle jak na poczatek 

pl PolishPower
User
Registered2013-03-24
pl Miedź Legnica
pl Sidney68 >> friday december 10 - 19:58, Edited friday december 10 - 19:58

Jeszcze kilka godzin. Może ktoś kupi dobrych grajków. Pozbywam się za grosze mojego najlepszego strzelca :) Pomocnik też nie gorszy. Zapraszam do obejrzenia.

https://rockingsoccer.com/pl/pilka+nozna/info/player-2022439/transfer

https://rockingsoccer.com/pl/pilka+nozna/info/player-2108487/transfer

pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mirmił >> saturday december 11 - 12:31

Sidney w 3 lidze szukasz posiadaczy miliardów na zbyciu? Chyba nie ten adres :D

pl Mirmił
User
Registered2015-03-24
cn FC Taijiquan
pl Sidney68 >> saturday december 11 - 18:56

Akurat Ci to byli za grosze :)

pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mario >> saturday december 11 - 19:09

Nie powiedziałbym. 30latek warty 830 mln wystawiony za 920. Dałbym max 350 mln i to tylko wtedy, gdyby miał perka Lojalny. Ale może po prostu jestem z Poznania to sknera ze mnie XD

Poza tym tydzień temu wywaliłem cały hajs na bazę treningową, więc chwilowo jestem bez grosza. Moje 200 mln starcza ledwie na waciki :(

pl Mario
User
Registered2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Mich >> sunday december 12 - 09:50

Sidney, trochę za późno było na ogłoszenia bo większość ludzi już wydrenowala swoje portfele, sprzedałeś? 

pl Mich
User
Registered2020-06-30
pl RKS Znicz Radziłów
pl Mario >> sunday december 12 - 19:17

Dobrze że wspomniałeś, że jest zamknięte, bo od 2 dni patrzę po jakiś obrońcach i nic nie mogłem znaleźć XD

pl Mario
User
Registered2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl PolishPower >> sunday december 12 - 20:04

warto robic nowoczesna baze treningowa w 3 lidze? 

pl PolishPower
User
Registered2013-03-24
pl Miedź Legnica
pl Sidney68 >> sunday december 12 - 21:19

Zawsze warto budować budynki. Ale też trzeba bardzo pilnować finansów. Ja kiedyś chyba przez 2 sezony byłem pod kreską. Wystarczy sobie policzyć wszystkie zyski i straty. Dodatkowo zostawić sobie mały zapas kasy na transfery i powoli do przodu. Ja np. teraz mam na minusie 800 mln. Ale powoli to nadrobię do końca sezonu. Mogłem tych moich dziadków do Banku oddać i już byłoby lepiej. Kolejne okienko transferowe będzie dla mnie ciężkie bo z wypożyczeń wróci 10 grajków i będę miał mały problem :)  Nie da się sprzedać średniego grajka o wartości 2 mld. za 1 mld. Musiałby być geniuszem ! Rynek transferowy jest tutaj totalnie skopany :(

pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mario >> monday december 13 - 09:39

Jak chcę uderzyć w ligę 2 w ciągu najbliższych 15 sezonów to pewnie tak, choć na samą ligę 3 to nie jest jakiś super pomysł moim zdaniem. Na tą chwilę pewnie będę stratny, ale liczę, że uda się coś zyskać w dłuższej perspektywie. Poza tym jakby nie patrzeć stać mnie na utrzymanie nawet 12 poziomu bazy z jednoczesnym 11 akademii.

Co do rynku to się zgadzam. Gra jakby nie patrzeć umierająca i ciężko o graczy, którzy są gotowi kupić grajka. Rynek funkcjonuje dobrze do jakich kwot 20-25 mln, bo tyle są gotowi wydać gracze zaczynający swoją przygodę. Potem już są problemy. Fajnie jednak widzieć, że co jakiś czas pojawiają się nowi menadżerowie w lidze 4 jak np. leon07 i jego Niedźwiadki czy remulus z Płomienia.

pl Mario
User
Registered2014-08-07
pl MKS Wataha Poznań
pl Sidney68 >> tuesday december 14 - 08:44

Co jakiś czas przychodzi ktoś nowy. Ciężko jest zaczynać od zera. Ale jak ktoś chce tu pograć kilka sezonów to się przyłoży do rozbudowy drużyny. Ja pamiętam początki gry gdy była tylko po angielsku i niderlandzku. Wtedy dopiero były szopki. Nie dawało się przetłumaczyć niektórych zwrotów dosłownie i było wiele pomyłek i śmiechu. Ja przez moment nawet nabijałem strzały bramkarzom :) Takie managery są tylko dla osób cierpliwych. Bez parcia na wynik. Tutaj i tak prawie wszystko jest losowe i trzeba liczyć na odrobinę szczęścia. Bawię się jeszcze w 3 managery żużlowe i tam też trzeba wytrwałości i luzu. Kiedyś 3 liga była słaba...teraz stoi na wysokim poziomie. Spędziłem tu trochę czasu to wiem :) Ale żeby awansować nie trzeba aż tak wiele. Wystarczy obrać odpowiedni kierunek rozwoju. Ja np. kupiłem dobrych graczy mimo tego że przez 2 sezony w kasie było pusto. Ciągle na minusie :) Ale zrobiłem stadion na maksa...sklepy... catering...muzeum no i zacząłem powoli zarabiać. Przez chyba 10 sezonów albo dłużej nie kupiłem żadnego zawodnika. Postawiłem na wychowanków. Tylko sprzedawałem dziadków. Jeszcze niedawno miałem 12 mld. na koncie. Teraz mam 1,5 :) Ale gram w E-Lipie i trochę zainwestowałem w budynki. Sprzedaż też idzie kiepsko. A kupno dobrego zawodnika to minimum miliard obecnie. Masakra. Mam jednak chyba dobry skład skoro nie mogę spaść do 2 ligi. A staram się żeby do tego szybko doszło :) Niczego tam nie osiągnę. Ale silnik meczowy nie pozwala na spadek :)

pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź
pl Mich >> tuesday december 14 - 17:48

A właśnie w 2 lidze pojawiał się skrót E-lipa, o co chodzi Sydney?

No właśnie o to chodzi w RS, żeby obrać strategię i patrzeć z jakim skutkiem wychodzi, ale nowi managerowie mają ciężko, pamiętam żeby kupić zawodnika 20mln to był ciężki kawałek chleba, ale jak już sprzedałem supertalent z 8 akademii za 100mln to dopiero gra nabrała rozpędu, bo mogłem kupić lepszych i młodszych, po części ja najbardziej korzystam z kiepskiego rynku transferowego bo można za 150mln wychaczyć niezłego grajka, ale widzę że 1mld za zawodnika to lekka przesada, ale chyba konieczna żeby utrzymać się w 1lidze

pl Mich
User
Registered2020-06-30
pl RKS Znicz Radziłów
pl Sidney68 >> wednesday december 15 - 01:33, Edited wednesday december 15 - 01:35

Pojęcie E-Lipa to chyba ja kiedyś wymyśliłem :) Chociaż nie jestem teraz pewny. To po prostu nazwa 1 ligi od Ekstraliga-Lipa. Granie tam to obciach i tyle :) Najlepsza jest 2 liga !

pl Sidney68
User
Registered2013-01-26
pl ŁKS Łódź