Kamper og strategi : Sette opp en startoppstilling

For å sette opp en lagoppstilling, må du gå til "Mine kamper" og klikke på dette ikonet:

Du vil nå være inne på en side hvor du kan dra spillerne fra venstre til en posisjon.

Forhåndsinnstilte formasjoner

I toppmenyen til venstre kan du velge hvilken formasjon du vil bruke, for eksempel 4-4-2 eller 4-3-3. Avhengig av hva du velger her, vil du se 11 grå ruter som du kan dra spillerne inn i.

Du MÅ ikke dra spillerne i de grårutene, du kan også dra spillerne i de avmerkede områdene som ikke er grå hvis du ønsker å lage egen formasjon. Bare husk at du må ha 11 spillere på banen, minimum 1 keeper, 2 forsvarere, 2 midtbanespillere og 1 angriper.

Lagre og hent startoppstillinger

Som standard lagoppstilling, er lagoppstillingen kun lagret for en kamp. Hvis du trykker på lagreknappen, blir lagoppstillingen lagret slik at man bruke den i senere kamper.

Bytter

Under startoppstillingen finner du seks ledige plasser for innbyttere. Disse spillerne vil ikke kunne starte kampen, men byttet inn. Når en spiller er skadet, vil det automatisk bli gjort et bytte.

Du kan også programmere til å gjøre et bytte, ved å klikke på ikonet som er ved byttet og velge en spiller og ønsket spilleminutt. Husk på at man kun gjøre tre bytter i løpet av en kamp.

Du kan legge til ekstra betingelser ved byttene, for eksempel "mitt lag leder" eller "spiller ut har gult kort". Når du gjør dette vil byttet først bli gjennomført når betingelsen er riktig, det vil si tidligst det minuttet du har satt opp og fram til kampslutt.

Til slutt, kan du også bestemme at spilleren som kommer inn skal spille i en annen posisjon enn spilleren som byttes ut.

Automatisk startoppstilling

Du kan trykke på "auto"-knappen for å la din assistent bestemme din startoppstilling. Du kan da endre på den, eller spille med auto-oppstillingen.

Skader eller suspensjon

Spillere som er skadet eller suspendert kan ikke spille kamp. Hvis en spiller blir skadet eller suspendert etter du har laget startoppstillingen, vil ikonet til kampen endres til rødt kryss. Du kan endre dette automatisk. Hvis du ikke gjør dette før kampen, vil assistenten fylle den tomme plassen.